МЛАДИЋУ ЧУВАРИ НИСУ ДАЛИ ДА ПРСТЕН ПОШАЉЕ УНУЦИМА: Генералов син открио шта се дешавало после пресуде

С. Ј. М.

09. 06. 2021. у 21:51

ДАРКО Младић, син генерала Ратка Младића, и у среду по подне се видео са оцем када им је дозвољено да разговарају два и по сата.

МЛАДИЋУ ЧУВАРИ НИСУ ДАЛИ ДА ПРСТЕН ПОШАЉЕ УНУЦИМА: Генералов син открио шта се дешавало после пресуде

Фото: ЕПА

- Спавао је дуго, јер је увече гледао седницу Савета безбедности. Он пресуду види као средство којим НАТО преко Хашког трибунала жели да постигне циљеве на Балкану, које раније није могао. Срби су им пружили отпор. Коментарисали смо и да тамо где је био Младић није било усташких јама у које су побацани Срби. Сећао се неких људи и догађаја, па смо о томе највише причали.

Дарко каже и да је отац хтео да му да онај "индијански" прстен, који је привукао велику пажњу на изрицању пресуде, да понесе деци, али му чувари то нису дозволили.

Прстен који је генерал Ратко Младић носио на изрицању пресуде му је пре четири године поклонио бивши војник који сада живи у Холандији. На прстену је глава индијанског поглавице.

Прстен носи посебну симболику која се везује за 19. век и оно што си Индијанци тада прошли у САД.

- Они су тада били жртве и Енглези су их скоро истребили. Сада Срби пролазе кроз сличну судбину - рекао нам је Дарко Младић, наводећи да његов отац од како га је добио на поклон стално га носи.

Подсетимо, чувени златни прстен генерала Младића сада нови Дарко. Отац му га је дао док је био у притвору пре одласка у Хаг.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)