РАТКО СЕ ОСЕЋА КАО ПОБЕДНИК: Дарко Младић за "Новости" открио шта му је отац рекао након суђења

С.Ј.Матић

09. 06. 2021. у 09:21

ДАРКО Младић синоћ се, после пресуде, сат времена видео са оцем генералом ратком Младићем.

РАТКО СЕ ОСЕЋА КАО ПОБЕДНИК: Дарко Младић за Новости открио шта му је отац рекао након суђења

Фото: В. Н.

Због корона прописа, није им дозвољено да се загрле и изљубе већ су могли само да се гледају преко стакла и причају телефоном.

- Био је, чини ми се, много мирнији после пресуде него пре. Очекивао је, чини ми се, овакав исход, спремио се психички и изгледа да се није много узбудио, за разлику од првостепене пресуде када га је судија Алфонсо Ори иритирао па је бурно реаговао. Сада је био сталожен, а није ни било публике у судници да му добацује и да га провоцира - прича за "Новости" Дарко Младић.

- Он је после пресуде хтео да се обрати јавности, али му у суду то нису дозволили. Док смо причали рекао ми је да би био забринут да су га ослободили, да се осећа као победник јер се борио да се спаси српски народ и да се створи Република Српска која ће заувек моћи да га штити.

- Он је сада поновио, и увек то говори, да је у Хаг доведен као ратни заробљеник НАТО пакта да би се њихови злочини према нашем народу замаскирали и оправдали. Пријатно је изненађен пресудом судије Приска Матимбе Нијамбе, која мисли својом главом, и рекао ми је да јој се обавезно јавно захвалим.

Дарко каже да се јуче Ратко добро осећао што се тиче здравља, а "видећемо како ће му бити у данима након пресуде".

Дарко ће данас поподне моћи један сат да проведе са оцем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)