ДАЧИЋ О СЕДНИЦИ СБ УН: Притисци на Србију лицемерни, сарађујемо са Хагом

Танјуг

08. 06. 2021. у 22:29

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас, коментаришући расправу у Савету безбедности УН о раду Хашког трибунала да притисци на Србију нису ништа неочекивано и оценио да је крајње лицемерно рећи да Србија не сарађује са тим судом, после свих људи који су завршили у Хагу.

ДАЧИЋ О СЕДНИЦИ СБ УН: Притисци на Србију лицемерни, сарађујемо са Хагом

Фото Танјуг

Он је за ТВ Пинк објаснио да се та оцена базира на захтеву за изручење оних који се терете за непоштовање суда и указао на то да је није у питању дело које спада под ратне злочине.

- Био је током вечерашње седнице сегмент о томе како Србија негира геноцид и да глорификује ратне злочинце. Крајње је лицемерно то што кажу да Србија не сарађује са Хашким трибуналом, после свега што смо урадили и после свих људи који су у Хагу завршили - истакао је Дачић.

Додао је да Србија сарађује када је реч о истрази и суђењу за ратне злочине, а да непоштовање суда није ратни злочин.

- Лицемерно је и безобразно тако дефинисати став Србије. Кажу да дајемо признања осуђенима, а председник Хрватске враћа одликовања ономе ко је суђен и осуђен за ратне злочине. Како то нико не спомиње у вечерашњој расправи - запитао је Дачић.

Истакао је да се "нама држе предавања о несарадњи са Хашким трибуналом", а да "нећемо доживети извештај о српским жртвама и о томе ко је за њих одговоран".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)