НАСТАВЉЕНИ САСТАНЦИ У ПРИШТИНИ: Дендиас се састао са Куртијем и Коњфуцом

Novosti online

04. 06. 2021. у 15:01

ГРЧКИ шеф дипломатије Никос Дендиас састао се са премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем и са председником скупштине Глауком Коњфуцом.

НАСТАВЉЕНИ САСТАНЦИ У ПРИШТИНИ: Дендиас се састао са Куртијем и Коњфуцом

Фото Танјуг

Шеф грчке дипломатије борави у званичној посети Приштини.

Током претходних састанака, Дендиас је рекао да Грчка подржава либерализацију визног режима за тзв. Косово.

- Сматрамо да западни Балкан треба да буде део Европске уније, ми смо и вашу либерализацију визног режима, јер сте испунили критеријуме. Овде смо да вам помогнемо и у области владавине права. Јасно је да снажно подржавамо наставак дијалога између (тзв.) Косова и Србије, тако да се између страна постигне правно обавезујући споразум - рекао је Дендиас данас у Приштини.

Дендиас је на данашњем стастанку честитао председнику парламента Коњуфци на новој дужности и конституисању институција на тзв. Косову.

Поновио је став грчке државе у подршци тзв. Косову у вези са либерализацијом виза и на путу ка Европској унији. Министар Дендиас је такође истакао да је однос Грчке према тзв. Косову био конструктиван, поменувши досадашњу сарадњу на пољу економског развоја, енергетике и доприноса грчких војника у саставу Кфора.

Коњуфца се захвалио министру Дендиасу на посети и изразио спремност и потребу за продубљивањем сарадње између тзв. Косова и Грчке, као и на подршци Грчке на путу ка европским интеграцијама.

Коњуфца је оценио да је судбина народа Западног Балкана заједничка, па би такви и требали бити циљеви.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)