ПАЛМЕР ДАНАС СТИЖЕ У БЕОГРАД: Специјални представник САД за Балкан и Вучић ће одржати незванични састанак

Танјуг

02. 06. 2021. у 11:58

ЗАМЕНИК помоћника секретара и специјални представник за Балкан Метју Палмер допутоваће данас након посете Приштини у Београд, потврђено је у амбасади САД у Београду.

ПАЛМЕР ДАНАС СТИЖЕ У БЕОГРАД: Специјални представник САД за Балкан и Вучић ће одржати незванични састанак

Фото: П. Милошевић

Према информацијама Палмером ће се данас незванично састати са председником Србије Александром Вучићем.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак са председником Србије разговараће у четвртак после подне, а после сусрета са Лајчаком председник Вучић разговараће званично и са Палмером.

Према информацијама Танјуга, после појединачних разговора, председник Вучић, Лајчак и Палмер потом ће одржати заједнички састанак, после којег није предвиђено обраћање медијима.

Лајчак и Палмер су претходна два дана боравили у Приштини, а како је специјални изасланик ЕУ за дијалог изјавио сврха ове посете је припрема за први састанак премијера Куртија и председника Вучића на високом нивоу, који ће бити одржан за неколико дана у Бриселу.

Палмер је у Приштини поновио став да САД снажно подржавају дијалог између Косова и Србије који би требао да резултира постизањем коначног споразума и међусобним признањем и на заједничкој конференцији за новинаре са Мирославом Лајчаком, рекао да САД није страна у дијалогу, већ партнер који има за циљ унапређење односа две стране.

Палмер је у Приштини поручио и да би Заједница српских општина требало да се формира у складу са договором Београда и Приштине.

Наставак дијалога Београда и Приштине у Бриселу биће одржан како се очекује 15. јуна.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)