КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ НЕБОЈШУ СТЕФАНОВИЋА: На помолу решење за наследника

В. Н.

02. 06. 2021. у 10:08

ПРЕДСЕДНИШТВО Српске напредне странке требало би да у наредним данима, после оставке Небојше Стефановића, изабере повереника за Београд, а према информацијама "Новости", највише шансе да води напредњаке у престоници има Лука Петровић, члан Председништва и координатор за источну Србију.

КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ НЕБОЈШУ СТЕФАНОВИЋА: На помолу решење за наследника

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он је својевремено био председник одбора напредњака у београдској општини Стари град. Напредњаци су за викенд прихватили оставку Стефановића, коме су партијске колеге замериле јер је, док је био министар унутрашњих послова, прислушкиван председник Александар Вучић. На седници Главног одбора прихваћено је и уједињење са СПАС, а председник ове партије и први човек Новог Београда Александар Шапић сигурно ће бити део тима напредњака у престоници. Управо о томе је и говорио за викенд потврдивши да ће се бавити главним градом где је рођен и у коме је, радом на локалу, стекао политичко име.

А, после оставке Стефановића на страначку функцију, не престају полемике хоће ли он остати и на државној, односно на позицији министра одбране.

Лука Петровић

 

Председница владе и функционерка СНС Ана Брнабић у уторак је на питање да ли се очекује да Стефановић поднесе оставку или ће то она покренути, с обзиром на разлоге због којих је СНС тражио његову смену у странци, рекла да ће се напредњаци о свим стварима, као и до сада, бавити унутарстраначки:

- Не желим и нећу више говорити о томе у јавности. Странка је донела неке одлуке и на Председништву и Главном одбору СНС за викенд. О свим осталим стварима наставићемо да се бавимо унутарстраначки. Када као странка даље доносимо неке одлуке, тада ћемо их и саопштавати. Заиста, шпанску серију од тога нећемо правити као озбиљна странка и на то се више нећу освртати.

Иначе, Стефановић је поднео оставку пошто су бројни одбори СНС широм Србије тражили да се он повуче са места председника београдског одбора и да се разреши свих функција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)