"НЕ ПРИМЕЋУЈУ БАЛВАН У СОПСТВЕНОМ ОКУ": Љиљана Смајловић о "независним медијима" - "Носају мегафоне и мамузају индигнацију против редакција"

Новости онлине

30. 05. 2021. у 11:01

ЉИЉАНА Смајловић, новинарка и чланица Савета за штампу, коментарисала је данас поделе у српском новинарству и пристрасност опозиционих медија.

НЕ ПРИМЕЋУЈУ БАЛВАН У СОПСТВЕНОМ ОКУ: Љиљана Смајловић о независним медијима - Носају мегафоне и мамузају индигнацију против редакција

Фото: Принтскрин

- Ви знате да ја тврдим да су наши медији углавном подељени на провладине и опозиционе медије. А већина мојих колега из опозиционих медија каже: "Молим вас нисам ја никакав опозициони новинар, ја сам независтан, критички мислим и не желим да ме трпају ни у један кош". Међутим, не можемо ми да тражимо од грађана да не виде оно што се и из авиона види. Ако се види да су одређени медији или новинарске личности прилично пристрасне, па им негде нешто смета као огромна ствар, а негде не примећује балван у сопственом оку - истакла је Љиљана Смајловић.

Она је додала да у Београду постоје новинари који на протестима "носају мегафоне, и говоре пред редакцијама, и мамузају индигнацију против неке редакције, јел је то бастион."

- Али они се страшно вређају ако им ви кажете да су они опозиционе фигуре, као што сви западни медији кажу за овог новинара (Романа Протасевича) - рекла је Љиљана Смајловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)