ШЕШЕЉ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Србија то не сме да уради

Novosti online

29. 05. 2021. у 15:36

СРС је издала саопштење у којем се противи увођењу санкција Белорусији.

ШЕШЕЉ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Србија то не сме да уради

Фото: Новости архива

Саопштење СРС, странке коју предводи Војислав Шешељ, преносимо у целости:

Шефови држава и влада Европске уније затражили су увођење санкција Белорусији како би казнили председника ове пријатељске државе Александра Лукашенка.

Председник Владе Србије Ана Брнабић рекла је да Србија није добила званичан предлог да се придружи санкцијама и да је због тога беспредметно говорити о томе, те да ће Србија одлучивати у односу на наше европске интеграције и аспирације, али и државни интерес.

Српска радикална странка сматра да није беспредметно говорити о томе, да одмах треба недвосмислено изнети став да Србија никада неће увести санкције братској Белорусији и да је то наш државни и национални интерес.

Српски радикали подсећају да се не сме поновити брука из 2012. године, када је Србија увела санкције Белорусији, занемарујући чињеницу да је Белорусија пријатељска земља која није признала лажну државу Косово и која Србији никада није уводила санкције, а белоруски председник Александар Лукашенко је једини страни државник који је посетио Србију у децембру 1999. године. Србија не сме изневерити таквог пријатеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)