"НОВОСТИ" САЗНАЈУ Караџић се јуче тачно у 14 х јавио ћерки: "Пребачен сам у Британију, од управника затвора тражио сам ове ствари"

С.Ј.М.

27. 05. 2021. у 18:40

ПРВИ председник Републике Српске Радован Караџић пребачен је јуче у Енглеску на служење доживотне казне затвора.

НОВОСТИ САЗНАЈУ Караџић се јуче тачно у 14 х јавио ћерки: Пребачен сам у Британију, од управника затвора тражио сам ове ствари

Архива

У 14 часова јуче Караџић се јавио ћерки Соњи из Лондона, и рекао да су га пребацили и да чека премештај са тренутне локације на југ Британије у затвор који се налази 100 километара од Саутемптона.

- Из Хага су му дозволили да се чује са управником затвора у ком ће бити, а интересовало га је да ли своје књиге и списе може да пребаци из Хага у затвор у Енглеској, где ће служити доживотну казну. Речено му је да ће бити смештен у нови део затвора, из 60-тих година прошлог века

- Караџић је преговарао да пребаци хард дискове из Шевенингена, јер пише ревизију поступка, али још увек не зна да ли ће то моћи да уради. Тражио је да има компјутер, како би могао да ради на ревизији поступка. Њему је безбедност примарна и једино је може имати у самици, а питање је да ли ће имати услове које је тражио, сазнају Новости.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)