СКЛОПЉЕН ВЕЛИКИ ПОСАО СА НЕМЦИМА: Вучић поручио - То су најбитније ствари за Србију, ово је живот

Novosti online

26. 05. 2021. у 15:25 >> 16:11

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом немачке компаније Бизерба, која је светски лидер у производњи вага - један од водећих добављача хардверских и софтверских решења из области технологије вагања, сечења и етикетирања.

СКЛОПЉЕН ВЕЛИКИ ПОСАО СА НЕМЦИМА: Вучић поручио - То су најбитније ствари за Србију, ово је живот

Фото: Принтсцреен/ТВ Пинк

Састанак је заказан у 15.00 часова, а после састанка потписан je Уговор о подстицајима за инвестицију у град Ваљево између Министарства привреде Србије и представника компаније БИЗЕРБА, саопштила је Служба председника за сарадњу с медијима.

– Данас је важан дан. Ово је породична компанија, овако ће да изгледа та фабрика у Ваљеву за годину и нешто дана, реч је о великој инвестицији. Биће значајно веће плате од просечних у Ваљеву, можда и најбоље. Ово су драстичне промене за Ваљево, ово су темељне, велике промене – рекао је Вучић.

– Веома сам срећан, ово су велике промене, плашио сам се и бринуо за Ваљево и Осечину, много тога се мења на овај начин, наставићемо да дајемо за Ваљево, треба да добије нови водовод. Све се одједном решава. Невероватне промене, то више неће личити на исти град. Имао сам само једну молбу за наше немачке пријатеље, пошто праве ваге за прецизно мерење, ако има нека вага за мене да свима показује тачно, само да лаже за мене. Нажалост, рекли су ми да свака вага показује тачно – рекао је председник у шали.

– Много сам срећан што сам упознао ове дивне људе, видим какве радне навике имају и колико желе да раде. Честитам свима у Ваљеву, то је оно што ће децу да нам остави у Ваљеву. Када сам постао председник владе било је 17.000 људи који раде у немачким компанијама, данас је 70.000, то говори о нашим односима. То су ствари које су најбитније за Србију, ово је живот. Добродошли у Србију и живела Србија.

Обраћање Шиба

Томас Шиб, немачки амбасадор у Србији рекао му је да му је част што је присуствовао потписивању уговора.

– Компоненте које ће бити произведене у Ваљеву, јако ме радује што немачке инвестиције у великом обиму се догађају у централној Србији. Председник је поменуо 70.000 радних места, бројка је била 48.000 кад сам ја дошао да будем амбасадор. Инвестиције као што је ова доприносе снажном приватном сектору у Србији.

Генерални директор компаније БИЗЕРБА Андреас Краут захвалио се председнику Вучићу и подвукао да ће ова компанија у Србији остати неколико деценија, па и дуже.

– Желим да се захвалим свима, почевши од председника Вучића, мени је част да у петој генерацији водим ову фирму. Од 1866. године постојимо, овде смо дошли јер желимо да останемо дуго времена. Наредних деценија и још дуже желимо да останемо у Србији, у Ваљеву, да заједнички са Србијом планирамо и градимо исту будућност. Желимо да придобијемо људе, да инвестирамо у образовање, да будемо успешни овде, желимо да инвестирамо у породицу. Овакве инвестиције немамо сваке године, важно нам је да ова сарадња функционише, имамо поверење у Србију и у Ваљево, обећавамо да ћемо учинити све за себе да будемо успешни – рекао је Краут.

Немачка компанија БИЗЕРБА је светски лидер у производњи вага, запошљава око 4.300 радника и заступљена је у 120 земаља.

Бизерба ће проширити своје производне капацитете у Ваљеву, а како наводе у компанији, улагање у висини од око 30 милиона евра у нови производни погон у Ваљеву помоћи ће Бизерби да оснажи своју позицију на глобалном тржишту.

На површини од око 10.000 метара квадратних, на новој локацији, направиће се погон за око 300 запослених.

Додају да је за компанију, као глобалног играча, улагање у регионе који су у фази раста, кључно како би била што ближа купцима.

Бизерба је основана у Балингену, у покрајини Баден-Виртемберг, 1866. године, а запошљава широм света 4.300 радника и послује у 120 земаља.

Комапнија производи, између осталог, и машине за сечење меса, штампаче етикета, системе за логостику и отпремање робе, системе за инспекцију робе, те и индустријски софтвер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (23)