ЖИВОТ У СТРАХУ: Напади на Србе на КиМ не престају јер нема казни за виновнике

Драгана Зечевић

12. 04. 2021. у 12:09

И поред тога што политички представници Срба са КиМ и државни врх Србије константно апелују на међународну заједницу да преузме свој мандат из оквира Резолуције 1244, та иста резолуција годинама је мртво слово на папиру

ЖИВОТ У СТРАХУ: Напади на Србе на КиМ не престају јер нема казни за виновнике

Новости

СВЕ док виновнике напада на Србе на Косову и Метохији не пронађу и не казне напади ће се понављати!

Реченица коју често користе политички представници Срба са Космета у овом случају је више него тачна. Да је безбедност Срба у нашој јужној покрајини толико крхка, практично је и нема, показује последњи пример напада Албанаца на двојицу српских младића у башти кафића у Северној Митровици.

- Ударали су нас флашама по глави и псовали - изјавио је Радомир Симовић, један од нападнутих.

Бесомучни атак на младиће забележиле су и камере. Нападачи, који су побегли у јужни део града, нису откривени, пошто очигледно за то не постоји ни воља ни професионализам косовске полиције. Јер, напасти и претући Србе усред бела дана и остати некажњен значи допуштање напада на Србе.

Пре петнаестак дана нападач, такође Албанац из јужног дела града, који је испред киоска брзе хране у северном делу града ножем посекао српског младића док је чекао у реду, а којег је полиција, чудом, привела, проглашен је "психички нестабилним". Да ли је психички нестабилан био и младић из Приштине који је пре 17 година из аутомобила у покрету, такође испред кисока брзе хране у Грачаници, хицима у потиљак убио младог Димитрија Поповића. Сасвим сигурно - није, јер се претходно друговима у кафићу у Приштини похвалио "да иде за Грачаницу да убије неког Србина".

И поред тога што политички представници Срба са КиМ и државни врх Србије константно апелују на међународну заједницу да преузме свој мандат из оквира Резолуције 1244, та иста резолуција годинама је мртво слово на папиру.

А Срби на КиМ и даље живе страхујући да ли ће се поново неки Албанац, пре него што крене у напад, хвалити: "Идем да убијем Србина".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)