ШАМАРИ КРИВОКАПИЋУ: Да ли је време да премијер Црне Горе прекине ћутање на подбадања свог првог сарадника

Милутин Секуловић

02. 03. 2021. у 12:09

ШАМАРИ КРИВОКАПИЋУ: Да ли је време да премијер Црне Горе прекине ћутање на подбадања свог првог сарадника

Новости

Судбину Владе у рукама, и то у свим могућим варијантама, држе они који су је изгласали, а не они који су је формирали

ПРОТЕКЛУ недељу у Црној Гори обележило је неколико догађаја који су поново подигли прашину око председника Владе Црне Горе др Здравка Кривокапића. Желео то признати или не, Кривокапић је "ошамарен" од кафеџија и ћевабџија из Тузи одевених у мајице са ликом "друга Мила", а под вођством тамошњег председника општине Ника Ђељошаја, који је премијера недавно јавно изазивао истицањем застава Албаније и лажне државе Косово.

Управо због те заставе и "празника" избила је нова пометња. Вицепремијер Дритан Абазовић изјавио је да, не само да је он честитао "дан независности Косову", већ да је то учинио и премијер Кривокапић, и то преко државног протокола! Тек успут Абазовић је набацио и "да није хтео да уђе у Владу Црне Горе док се не потпише споразум који је подразумевао да се неће дирати питање независности Косова".

Кривокапић је ово подбадање свог првог сарадника, као и истицање страних државних обележја у Тузима - прећутао. Није било правдања попут оног са његовом телефонском честитком поводом Дана Републике Српске. Из Владе Црне Горе, за коју се веровало да ће, не само радити на исправљању грешака претходне, посебно око Србије и Русије, већ и да ће узајамне односе подићи на ниво какав су гласовима захтевали Срби из Црне Горе, а који су одлучујуће утицали на победу коалиције коју је предводио Кривокапић, чује се - само тишина.

Без оспоравања заслуга Абазовића за промену срамног Закона о слободи вероисповести, као што је и обећао у кампањи, чини се да је време, па и ако он то не увиђа, да му се "нежно" саопшти да су капацитети његове коалиције, па и они уцењивачки - лимитирани. Јер, судбину Владе у рукама, и то у свим могућим варијантама, држе они који су је изгласали, а не они који су је формирали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

DAN

02.03.2021. 21:31

Господине Милутине, влада има танку већину од 1 (једног) посланика. Без Абразовића мањка 4, јер са 37 нема владе ! Следећи избори би били рулет. Зато је главна борба против криминала која нема национално обележје и која је ни по бабу ни по стричевима ! Ако се ту успе, све је лакше. Ако се упадне у национално ко зна шта све може да се догоди.