КОВИД ПАСОШИ: Велики Брат ће пажљиво да надгледа убризгавање доза

Горан ЧВОРОВИЋ, дописник "Вечерњих новости" - ПАРИЗ

27. 02. 2021. у 12:00

Кад ускоро уведу ковид-пасоше, у Министарству истине знаће и да ли серум живота тече нашим венама

КОВИД ПАСОШИ: Велики Брат ће пажљиво да надгледа убризгавање доза

Новости

КОНТРАДИКТОРНОСТ ће бити основна јединица логике. Овај састојак најпознатијег Орвеловог романа постаје суштински део пандемијске заповести.

Бежимо од ближњега свог. Кад ускоро уведу ковид-пасоше, у Министарству истине знаће и да ли серум живота тече нашим венама. Што је најважније, ничег логичнијег од тога.

Двоструки смисао крије се и у резону сваког од оних који одбијају маску и цепиво као спас против оног непостојећег и безопасног које нам је немилосрдно и смртоносно наметнуо Велики Брат.

Из незнања израста моћ. Слобода је потпуно исправно постала ропство. Изађемо ли напоље, страдаћемо.

Администратори среће за то време транспортују спасоносне бочице и заказују нам датуме цепљења. Необавезна вакцина постаће тако обавезна за сваки озбиљнији и дужи корак.

Велики Брат ће пажљиво да надгледа убризгавање доза. Оне ће нам постати улазница за биоскоп, позориште, воз, ресторан, утакмицу, плажу. А како, иначе?

Симбол опозиције према корона-сертификатима, маскама и вакцинама постала је баш Орвелова пермутована година. Оно што је требало да буде сатира, постало је предсказање.

Светски властодршци користе најсавременија достигнућа технологије и психологије да би масу, за њено добро, држале у послушности. Ко се побуни, ко мисли да се крије истина, умањују слободе и користe снага да се грађани спрече у размишљању, да се речник оголио а све свело на статистику, незнање је преточио у моћ и сам је себе осудио на страдање.

Орвелов контрадикторни круг затвориће се онога дана када се хуманоиди с електронским пасошем буду обрадовали победи над невидљивим непријатељем. Што је најгоре, не може се другачије. Све друго, било би крајње нелогично.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)