ВАКЦИНЕ ОГОЛИЛЕ НЕМОЋ ЕВРОПЕ: Они који су били убеђени у сопствену премоћ, сада каскају за онима којима су држали лекције

ГОРАН ЧВОРОВИЋ

04. 02. 2021. у 12:09

Да смо их слушали и седели само на једној столици, одавно бисмо пали на стражњицу

ВАКЦИНЕ ОГОЛИЛЕ НЕМОЋ ЕВРОПЕ: Они који су били убеђени у сопствену премоћ, сада каскају за онима којима су држали лекције

Новости

НИЈЕ добро када се планови доносе у Централном комитету. А управо тако функционише Европска унија с једном, неупитном истином. Тако је и сада, у кампањи вакцинисања. Ко хоће руско или кинеско цепиво, на Западу ће морати да причека. А западних нема довољно. Притом, администрација у "Берламону" је неумољиво спора, у шта се уверила Британија која се ослободила стега европских тековина и где је вакцину већ примило 10 милиона људи.

Србија, која такође има право да бира, сада служи за пример. Добили смо похвале и Емануела Макрона и Ангеле Меркел, чије земље ни изблиза не могу да ухвате наш ритам. Невероватно, али истинито. Свет се са короном окренуо за 180 степени. Они "уређени" европски системи, убеђени у сопствену премоћ, сада наједном каскају за онима којима су до јуче држали лекције.

У трци за престижом и уговорима, фармацеутске компаније које ексклузивно снабдевају ЕУ, понудиле су више него што могу да испуне. Француска ће тако уместо 17,5 милиона доза добити само 4,6 милиона, који су под притиском великодушно натегнути на шест милиона. У немоћи, појављују се и сумње. Од 41 милиона вакцина послатих САД, у 20 милиона не може да се уђе у траг!

И док ЕУ без доказа (све мање) сумња у кинеску и руску вакцину, у њој су затворени ресторани, барови, биоскопи, позоришта, галерије, скијалишта... Трпе привреда и грађани.

Да смо их слушали и седели само на једној столици, одавно бисмо пали на стражњицу. Овако, они Срби који су боље сутра давно потражили у Граду светлости и са свог прозора гледају у седиште моћног француског "Санофија", спремају се ових дана на пут дуг две хиљаде километара, пун пандемијских замки и неизвесности, у Србију, да приме спасоносну вакцину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)