КОГА ЈЕ СВЕ СЛУШАО “ЈАГУАР”: Афера са уништавањем списа о тајном прикупљању података могла би да закачи и самог Ђукановића

Милутин СЕКУЛОВИЋ

23. 01. 2021. у 12:09

КОГА ЈЕ СВЕ СЛУШАО “ЈАГУАР”: Афера са уништавањем списа о тајном прикупљању података могла би да закачи и самог Ђукановића

Новости

Да ли је "Јагуар", моћни систем за прислушкивање, израелске производње, завршио код неформалних центара моћи

АГЕНЦИЈА за националну безбедност Црне Горе, судећи по речима њеног новог шефа Дејана Вукшића, ухваћена је у још једном непочинству. Његова тврдња да постоје докази да су уништени списи о тајном прикупљању података без претходне законске одлуке, требало би добро да забрину многе. И то не само грађане у Црној Гори и новоформирану владу, већ и "амбасаде" које су имале великог удела у недавном формирању власти, посебно у брисању Срба из безбедносног сектора којим сада управља Дритан Абазовић.

Он се још није оглашавао поводом ове афере, која ће, нема сумње, дотаћи и председника државе Мила Ђукановића, јер је сулудо веровати да је без његовог одобрења то могло да се ради. Нема сумње, досадашња власт персонификована у овом човеку који доскорашњим западним заштитницима забија прст у око нарученим нападима на њихове амбасадоре преко "јавног сервиса", али и покушајима изазивања уставне кризе, ваљда ће морати да објасни још једну аферу из делокруга АНБ.

Она са прислушкивањем "савезничких" амбасадора у Подгорици, "под тепихом" се нашла из болећивости Запада према досадашњем режиму. Његови доскорашњи челници могли би да кажу и да ли је "Јагуар", моћни систем за прислушкивање, израелске производње, завршио код неформалних центара моћи, о чему зборе и аудио-снимци разговора Милана Роћена, бившег амбасадора СРЈ у Москви, чак и са самим Ђукановићем.

Постизборно спаљивање доказа о незаконитом прислушкивању и праћењу грађана и лидера опозиције требало да буде тема приликом "испијања кафе" Абазовића (који има ингеренције и над АНБ) и Ђукановића, после чега би био сасвим нормалан његов коначни одлазак са политичке сцене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)