Миго

Велиша Кадић

20. 10. 2020. у 11:05

Миго

Новости

РЕЖИМ Мила Ђукановића ни после пада на парламентарним изборима нема мира. Поражене снаге ДПС чине све како би у данима који долазе дестабилизовали Црну Гору.

И то опет по старом моделу - нападима на СПЦ уз примену антицрквеног Закона о слободи вероисповести, против кога се дигла читава Црна Гора.

Пре неколико дана, власт која је у паници, бежанији, смогла је снаге (из пакости) и општинским властима у Подгорици дала зелено светло да отуђи готово 2.000 квадрата црквеног земљишта које припада Митрополији црногорско-приморској, недалеко од цркве Светог Ђорђа, православне богомоље која броји девет векова трајања.

И то је урадила одлазећа Влада Душка Марковића. На другом крају Подгорице, Конику, иста власт и "градски оци" су парцелу на којој треба да се подигне храм посвећен Светом Василију, изнајмили за перионицу аутомобила!

Отимачина је почела баш у време када је градоначелник Подгорице био Славољуб Стијеповић. То је иста она "морална громада" са снимка Душка Кнежевића, којој бизнисмен даје коверту пуну новца намењеног за изборну кампању ДПС. Занимљиво је да тај чувени Миго (или боље Мито) данас обавља функцију генералног секретара у кабинету Ђукановића.

Подгорички шерети смирују тензије надајући се, како веле, да ће Чудотворац на неком другом подгоричком терену обезбедити редовну кишу како би они могли да перу аутомобиле. Одлазећу власт обележило је уклањање крста са Сат куле у Подгорици током рестаурације те грађевине. Под огромним притиском јавности посустала је власт, а извођачи из Турске морали су да врате хришћанско обележје на крову куле. Одлази режим, али као да жели да у зауставном времену зада још већу главобољу својим наследницима. Но, више нема "златног гола", нити Миловог "златног доба".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)