ДА ЛИ СУ ПОМИСЛИЛИ НА БИСТРИЦУ: Ко има право да заборави да су дечаци убијени, смишљено, планирано?

Вук Мијатовић

субота, 15. 08. 2020. у 09:44

ДА ЛИ СУ ПОМИСЛИЛИ НА БИСТРИЦУ: Ко има право да заборави да су дечаци убијени, смишљено, планирано?

Новости

Ко има право да без резултата затвори истрагу о терористичком нападу чије су жртве деца?

ТРИНЕАСТОГ дана августа ове године у косовској скупштини гласало се о Закону о заштити вредности ОВК. Тешко је не помислити - да ли су макар некоме од људи који су седели у сали мисли, макар на трен, одлетеле седамнаест година у прошлост. На исти тај тринеасти дан августа, на реку Бистрицу. Да ли је, у мислима, видео педесетак дечака који су се купали у Бистрици? Које тог дана није имао ко да заштити, када је, сакривена у жбуњу (чак су и тим скривањем показали безгранични кукавичлук) организована група зликоваца и безумника, запуцала из "калашњикова". Убијен је Пантелија Дакић. Имао је дванаест година. Убијен је Иван Јововић. Имао је деветнаест година. Тешко су рањени и заувек обележени траумом Богдан Букумирић (14), Драгана Србљак (13) и Ђорђе Угреновић (20). Био је то један од најужаснијих злочина у мирнодопској Европи.

Да ли је неко, ако се сетио те годишњице, помислио да нису испунили дужност тог дана и заштитили оне којима је заштита била најпотребнија? И да, ни седамнеаст година касније, злочинци нису кажњени. Да ли се тога сетио неко из "међународне заједнице" која се тих дана зарицала да ће преврнути небо и земљу да пронађу злочинце? Да би, пре седам година, једноставно затворили истрагу јер "није довела до резултата". Као да је реч о обичној провали или крађи аутомобила.

Ко има право да без резултата затвори истрагу о терористичком нападу чије су жртве деца? Ко има право да заташка убиство деце, само зато што је политички опортуно? Ко има право да заборави да су дечаци убијени, смишљено, планирано, да би се њихови рођаци, пријатељи сународници застрашили и напустили Косово и Метохију? Да би што мање Срба сметало у скуштини у којој се гласа о заштити вредности терористичке организације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Stojan

16.08.2020. 11:02

Nitko nema pravo da zataškava bilo kakav zločin, a zločin nad nevinom decom je veći od svakog zločina. Međutim "pravo" je prava misaona imenica za tvorce novog svetskog poretka i njihovih sledbenika.