КРАВА

Драгутин Стевановић

16. 04. 2024. у 08:26

СВЕ што је годинама урађено да би односи међу државама Западног Балкана постали колико-толико коректни, ако је већ нереално да буду и пријатељски, прети да се уздрма наредних месец дана.

КРАВА

Новости

И то због великих западних сила које су и на овим просторима пронашли слепе послушнике, чија је главна водиља изрека - да комшији цркне краве.

Тако сада моћни, уз помоћ послушних, раде по механизму које су давно патентирале којекакве кризне групе, а које директно изазивају тензије само да би оправдали сврху постојања. За разлику од тих пиромана аматера, чији су мотиви углавном финансијске природе, потези западних центара личе на подметање опасног пожара.

Гурајући тзв. Косово у Савет Европе, а Резолуцију о Сребреници на дневни ред Скупштине УН, моћници су од Стразбура и Њујорка направили две позорнице на којима ће се јасно видети какве комшије имамо и имамо ли међу њима пријатеља. Јер, суседи Србије ће под рефлекторима морати да кажу да ли им је дражи Београд или Приштина, и треба ли свим Србима ударити жиг - геноцидни.

Босна и Херцеговина постала је полигон моћника с којег крећу синхорнизовани удари на Србију и Србе, па се очекује да ће званично Сарајево учинити све да и наредних месец дана искаже верност Шмиту и његовим шефовима. Са Хрватском, Албанијом и Бугарском нема изненађења... Након одласка ДПС с власти појавила се нада да ће везе Србије и Црне Горе почети да јачају до нивоа братских. Али, у џепу је чланска карта НАТО и јуриш по ону за ЕУ. Мађарска има чланске карте оба савеза, па је често на страни комшија, Србије. За Румунију ће ово бити нови тест.

Управо се учлањење у ЕУ, па и у НАТО, представља као спасоносна формула која би требало да избрише зађевице у региону. У међувремену нам Брисел нуди да поделимо шест милијарди евра. Иста бројка, само у динарима, помињала се и у Павићевом "Бољем животу". Разлика је што по овом европском тестаменту до милијарди стижу и они који не морају да испуне ни елементарни услов. Да поштују комшије и њихову слободу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ЕНГЛЕСКА У ВЕЛИКОЈ ПАНИЦИ: Шта ћемо ако се Србија сад повуче са ЕУРО 2024?!