Трака

НЕДЕЉКО ИЉУКИЋ

23. 09. 2022. у 07:45

У МЕСЕЦИМА свеопште глобалне поларизације која сумануто срља у зло и наопако, колатерална штета постали су спорт и спортисти.

Трака

В.Н.

Нема још рационалног одговора зашто су корнер заставице широм "лига петице" жуто-плаве. Зашто током ТВ преноса шпанске лиге поред скраћених имена клубова стоји жуто-плава застава, као ни одговора на питање зашто се у Бриселу за говорницом једна жена упорно појављује у плавој блузи и жутом сакоу?

У свеопшту хистерију укључило се прексиноћ и седам европских фудбалских савеза са захтевом да капитени њихових репрезентација на предстојећем Мундијалу у Катару носе око руке траку у дугиним бојама, док је Роберт Левандовски поносно од Андрија Шевченка прихватио жуто-плаву траку. Душан Тадић је један од петорице европских капитена који ће носити сасвим обичну плаву траку око своје леве руке и тим потезом је доказао да је сасвим нормалан фудбалер којем је у глави и пре Светског првенства само - фудбал.

Грубо, скоро па неваспитано наметање воље из једног или неколико центара (не)моћи, код освешћених људи, поготово спортиста, води по правилу ка сасвим људској реакцији: револту. Зато је челницима УЕФА или ФИФА, који слепо слушају политичке наредбе, вероватно нејасно како су одлуке Холанђана, Немаца, Енглеза, Пољака... одбили да прихвате као ненормалне и неморалне капитени Србије, Шпаније, Португалије и Хрватске. Они неће око руке да носе траке у дугиним бојама у наметнутој кампањи под називом "Једна љубав". Неће и тачка.

Домаћин следећег Мундијала, држава Катар и њена извршна власт су нешто јаснији и конкретнији, јер већ пола године постоји одлука која гласи: за диловање дроге током Мундијала прети чак и смртна казна, а за промоцију хомосексуализма и затвор у трајању до пет година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

А БИЛИ СУ САМО ДЕЦА: 79 дечјих жртава за 78 крвавих дана