ОТИМАЊЕ УЗ ПОДРШКУ: Албански лидери и Американци и даље узурпирају српску имовину на КиМ

Драгана ЗЕЧЕВИЋ

24. 05. 2022. у 10:36

Косово је вероватно једино место на свету где је зграда Агенције за борбу против корупције смештена у узурпираној згради, односно у конаку Цркве Светог Николе у Приштини?!

ОТИМАЊЕ УЗ ПОДРШКУ: Албански лидери и Американци и даље узурпирају српску имовину на КиМ

Новости

ОДАВНО је познато да је додворавање особина која политичким лидерима Албанаца са Космета и те како полази за руком, а што потврђује и најновији захтев Аљбина Куртија да војна база "Бондстил" код Урошевца постане - стална.

Међутим, ова снисходљивост изнета током његове посете САД у овом тренутку значи много више од уобичајеног манира. Уклопљена је у наратив који је на овом простору изродио сукоб у Украјини, где Курти глуми балканског Зеленског кога тобоже угрожавају мали Руси (читај Срби) и мали Путин (читај Вучић).

Лако је премијеру лажне државе да крчми оно што није његово, јер је Србија и даље већински власник имовине на Космету, а и сами "Бондстил" већим делом је саграђен на српским имањима.

Парадокс овог Куртијевог апела је у томе што долази баш у тренутку када се и фамозна Квинта досетила да опомене Приштину што већ шест пуних година не враћа земљиште манастиру Високи Дечани, иако их на то обавезује и одлука њиховог Уставног суда.

Док великодушно "алале" "Бондстил", Курти и братија у потаји формирају "Фонд косовског богатства", који према писању приштинских медија планира да уврсти у своје власништво део имовине на Брезовици укључујући два хотела и ски-стазу.

Косовске власти наравно ово раде уз свесрдну помоћ прекоокеанског поклонопримца. Осим "Бондстила", Американци су "бацили око" и на бројна природна и рудна богатства. У том светлу поучно и горко звучи опаска локланих комедијаша - Косово је вероватно једино место на свету где је зграда Агенције за борбу против корупције смештена у узурпираној згради, односно у конаку Цркве Светог Николе у Приштини?!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РУСИ ПОТВРДИЛИ: Тржни центар је погођен, али није наша грешка