БОРБЕНА ПЕСМА: Зашто је НАТО нашао за сходно да се изјашњава о музичким трендовима и "Евросонгу"

Драган ВУЈИЧИЋ

16. 05. 2022. у 09:53

Док свет сад слави "лепу" песму "што кличе 'Азовстаљу'", логично је да је Зеленски ту морао нешто да обећа: бар милион украјинских глава за победу над Русима?!

БОРБЕНА ПЕСМА: Зашто је НАТО нашао за сходно да се изјашњава о музичким трендовима и Евросонгу

Новости

ЗАМЕНИК шефа НАТО Мирчеа Ђоана честитао је Украјини победу на такмичењу "Евросонг" и оценио да "лепа песма" сведочи о храбрости те земље у рату против Русије. Замењујући у Берлину "главног јастреба" Јенса Столтенберга (кога је "покосио" ковид), Румун је између дискусија "о давању датума за приступање Финској и Шведској" нашао времена да изнесе став Алијансе о музичким трендовима:

- "Евросонг" сведочи о огромној подршци јавности из Европе и Аустралије Украјинцима због храбрости - "мисли" НАТО.

Дан пре финала песме у Торину, у петак, разговарао је и министар одбране САД Лојд Остин са руским колегом Сергејем Шојгуом, на захтев Пентагона. Први пут од инвазије на Украјину.

У "фестивалској атмосфери", западни медији углавном су заборавили да пренесу садржину разговора. Лојд Остин је позвао Русе "на хитан прекид ватре у Украјини. Ваљда зато јер су Украјинци у контаофанзиви.

Зеленски је у суботу, док је чекао да "песма" почне, потврдио "успешну контраофанзиву": Руси не престају!

А у минули четвртак Американци су расправљали о нових 40 милијарди долара у оружју, да подрже Украјину. Поврх 14 милијарди којима су већ помогли, испаде да је то више него што су трошили по години ратовања у "Песми Авганистана" (49 милијарди годишње). Уз европски допринос "музици" од 15 милијарди, добили су Украјинци у седам дана више него што је цео руски војни буџет (67 милијарди).

А док свет сад слави "лепу" песму "што кличе 'Азовстаљу'", логично је да је Зеленски ту морао нешто да обећа: бар милион украјинских глава за победу над Русима?!

Несрећном земљом одавно "лелече хор мајки у црном" и само је ствар "звучне изолације" да не ремете неки "Евросонг 2023", ако га и буде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)