"РИО ТИНТО" И 40 ЖУТИХ РАЗБОЈНИКА!

Милорад Вучелић

21. 01. 2022. у 10:30

ОДЛУКОМ Владе Србије и на захтеве народа "Рио Тинто" одлази из Србије. Тако пада једна од последњих "тековина" бившег жутог режима, још једна од бројних метастаза погубног политичког и привредног канцера којим су заразили српску државу.

РИО ТИНТО И 40 ЖУТИХ РАЗБОЈНИКА!

Милорад Вучелић

Поред милиона које су главешине жутог картела ставиле у свој џеп пуштајући у Србију "Рио Тинто", сада ће Србија и њена Влада морати да плате стотине милиона долара на име обештећења што истерује ову злу компанију из наше државе.

Ова компанија је за челнике бившег режима била нека врста Алибабине пећине с благом.

Узмеш паре као моторна снага транзиције, повећаваш улог уредбама, дозволама, просторним плановима и сваки пут добијеш неке паре за себе. Себи паре, а Србији штета, то је њихова девиза била и остала. Донесеш одлуку и чека те благо из пећине. И тако пуну деценију и по. Обавијеш све то медијским ћутањем и подмићеним новинарима и опет одеш по благо у Алибабину пећину. Ћутиш када паднеш с власти у тобожњу опозицију јер си се на то обавезао и редовно и за то узмеш део блага.

Фото Танјуг

И онда дође до новог пресвлачења. Не можеш по благо из западне пећине у старој одори.

Не помаже: "Сезаме, отвори се". Појавила се нова чаролија. Не отвара се пећина. И шта ће друго онда наши жутаљи, те пресвукоше своје жуто рухо и навукоше зелене еколошке хаљине. И подигоше део народа оправдано забринутог за здраву земљу, воду и ваздух. И народу се отворише, иначе већ отворена врата власти Србије која не донесе ниједну одлуку у готово десет година трајања у корист поменуте компаније. А лидерима бившег жутог режима се поново отвори, сада зелена, Алибабина пећина и то се обилато отвори. Нова боја носи нове новце. До следеће прилике.

Али оно основно им оста неотворено и неосвојиво. А то је богата државна српска каса коју су напунили привреда и народ Србије са влашћу Александра Вучића. Ту су праве паре. Али никако да пронађу која би боја ту касу - пећину отворила. Али пресвлачиће се они, без бриге, мењаће се боје како им буду рекли да треба. Али сигурно, овакви какви су, неће наћи ону која би им обезбедила народну подршку на изборима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)