ОСТАЈЕ НАЈВЕЋИ: Очекујемо да се Новак што пре опорави и настави да пише историју

Душан Стојаковић

03. 08. 2021. у 10:26

У години када је и последњем неверном Томи запушио уста завидници су једва чекали неки кикс

ОСТАЈЕ НАЈВЕЋИ: Очекујемо да се Новак што пре опорави и настави да пише историју

Новости

У ГОДИНАМА које су нам јели скакавци, а "савезници" нас мрцварили са злим марифетлуцима и сатанизацијом нашег националног имена, једини мелем за душу је био Новак Ђоковић. Пристојан београдски момак упорним радом је крчио пут до светског врха, уз осмех, шарм, елоквенцију... Турнир по турнир, победу по победу, слем по слем и 7. априла 2011. доспео на чело ранг-листе тенисера. На којем, уз кратке паузе, господари до данас.

И у том путу ка врху оспоравали су га, најчешће британски медији, који му нису опростили што пасош са оцилима, није заменио оним из Уједињеног краљевства. Светској јавности је неопростиво што момак из мале земље доминира. Не да је најбољи, него нормалност избија из сваког његовог поступка, породичан, духовит, полиглота...

Али им не ваља. У години када је и последњем неверном Томи запушио уста и са три везана највећа турнира изједначио се са главним ривалима Роџером Федерером и Рафаелом Надалом по броју гренд слемова, завидници су једва чекали неки кикс. Дочекали су га. Због повреде рамена, али мало и због патриотске "похлепе", пао је надомак одличја на Олимпијским играма у Токију.

Иако је већ најбољи у историји белог спорта, иако је зарадио новца за својих десетак генерација, није му било тешко да покуша себи, али и Србији да донесе најсјајнија одличја. Није слушао савете. Хтео је злато и у миксу. Није се дало.

Али, ноћ је најтамнија пред зору. Зато већ сутра очекујемо да се Новак што пре опорави и настави да пише историју. А, нама даје радост, враћа оптимизам, подиже самопоуздање и кристалише мит да је Новак солунски ратник нашег времена, који побеђује сваког противника, ма колико био јак! Хвала Ти! Био си и бићеш понос Србије!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)