БЕЗОБЗИРНО “ОПИПАВАЊЕ ПУЛСА”: Чему служи бесмислена анкета британских војника у Гораждевцу?

Раде Драговић

17. 06. 2021. у 11:12

Вук никако не може да буде чобанин, као ни терориста добар полицајац

БЕЗОБЗИРНО “ОПИПАВАЊЕ ПУЛСА”: Чему служи бесмислена анкета британских војника у Гораждевцу?

Новости

ИМАТЕ ли поверења у косовску полицију?

Некада и негде другде, ово питање можда би имало неког смисла. Постављено Србима у Гораждевцу, јуна 2021, од стране британских војника, бесмислено је, безобзирно, и, најгоре од свега, злослутно.

Баш тако су мештани Гораждевца и доживели комби Кфора који је дошао однекуд, не питајући никога, а из кога је изашло десетак Британаца у униформама и размилело се по селу са питањима и формуларима. Јер док год су убице убијене деце из овог места на слободи, питање поверења у косовске институције у Гораждевцу може бити само увреда или провокација.

Британци, у жељи да "опипају пулс" грађанима о чијем миру наводно брину, постављали су и питање шта мисле о томе да Високе Дечане не обезбеђује Кфор, него косовска полиција. Готово свако на КиМ, ако је искрен, зна да тамошња српска духовна баштина није безбедна. О томе је обавештен и читав свет, осим власти у Приштини и њихових страних политичких спонзора. Оно што тврди "Европа ностра" - да су Дечани једна од седам најугроженијих културних добара у Европи - у Гораждевцу осећа сваки Србин. Јер вук никако не може да буде чобанин, као ни терориста добар полицајац.

После Спасовдана у Приштини, новог некажњеног скрнављења гробља у Ораховцу и већ сталног упирања Приштине да покосовари српску православну историју и баштину, Срби имају море разлога да страхују и за Дечане, Пећку патријаршију и све друге светиње. Али и за породице, сопствене животе и имовину.

Да Срби Приштини не верују, Британци могу да се увере без улазака у италијанску зону Метохије, формулара и бесмисленог запиткивања мештана Гораждевца. Довољно ће бити да баце поглед на села којих више нема, спаљене и напуштене српске куће и хиљаде нерешених предмета косовске полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)