"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Расветљена крађа у ковид болници у Крушевцу, лопов отете уређаје сакрио код гробља?

С. Бабовић

27. 01. 2021. у 13:18

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Расветљена крађа у ковид болници у Крушевцу, лопов отете уређаје сакрио код гробља?

Фоот: С. Бабовић

КРУШЕВЉАНИН Бранислав И. (41) ухапшен је јуче због основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа уређаја за даљинско праћење здравственог стања пацијената у ковид болници у Крушевцу, сазнају „Новости“ из више извора.

Нестанак опреме из магацина пријављен је полицији 12. јануара, а крађа је расветљена у акцији припадника ПУ Крушевац и БИА.

Према незваничним сазнањима „Новости“, осумњичени је након крађе део опреме сакрио у непосредној близини Новог гробља у Крушевцу. Више детаља биће познато током истраге које ће водити крушевачко тужилаштво.Након хапшења, осумњиченом је одређена мера задржавања до 48 сати.

Како су „Новости“ писале, девет телемедицинских уређаја нестало је из магацина у ноћи између 11. и 12.јануара, а запослени су пријавили крађу у току преподневних сати.

Случај је пријављен полицији, а трагови обијања нису примећени.

Ковид болница у Крушевцу почела је са радом 20. децембра, а дан касније, примљени су и први пацијенти. Специјализована установа за лечење оболелих од вируса корона са тешком и средњетешком клиничком сликом опремљена је са модерном дијагностиком и апаратима, а има и 150 респиратора и монитора за праћење животних параметара.

У функцији су и рендген апарати стабилног и мобилног типа, апаратима за дијализу, ЕКГ уређаји. Максималан капацитет болнице је 500 постеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)