ПОСЛЕДЊА ЖРТВА ЗЛОСТАВЉАНА ПРЕ САМО ДВА МЕСЕЦА? Југослав Тинтор - Да могу, објавио бих исказе три жртве и тада би свима све било јасно

Novosti online

25. 01. 2021. у 09:34

ПОСЛЕДЊА ЖРТВА ЗЛОСТАВЉАНА ПРЕ САМО ДВА МЕСЕЦА? Југослав Тинтор - Да могу, објавио бих исказе три жртве и тада би свима све било јасно

Фото В. Данилов

- НАЈВАЖНИЈА ствар, оне нису стигматизоване већ су препознате као храбре девојке. Помиње се да је прошао дуг временски период - само у случају Милене прошло је четири године, али имамо и жртву која је злостављана пре годину дана и једну малолетну пре само два месеца.

Ово је рекао Југослав Тинтор, адвокат Милене Радуловић, Иве Илинчић и још две жртве које оптужују учитеља глуме Мирослава Мику Алексића за силовање и злостављање.

- То је низ кривичних дела која су се дешавала. Заступам четири жртве, од којих је последња злостављана пре два месеца. Искази трају и по 5 сати, расправља се све у детаље, слаже се један доказни мозаик. Ти докази се проверавају, саслушавају се сведоци, они могу да поткрепе њихове исказе, а ту су и вештаци - објашњава Тинтор на ТВ Прва.

На питање како је изгледало то сведочење, како су се девојке осећале, Тинтор наглашава да су оне пет сати причале о страхотама.

- Пролазиле су кроз личну драму, први пут пролазе кроз овако нешто. Ја сам ту да заштитим њихова права, припремам их тако што им кажем да је битно да се сете и најситнијег детаља, описују читав један период. Да могу, објавио бих исказе три жртве и тада би свима све било јасно, али хендикепиран сам, не могу, суд је тако одлучио.

Додаје да ће се оне суочити са Алексићем.

- Свакако да ће Ива и Милена морати да се суоче са Алексићем, проценио сам да оне то могу, спремне су да га погледају у очи. С друге стране, имате трећу девојку која је знатно млађа и није спремна да поднесе тај терет и притисак, она је остала анонимна.

Открива и ко га је и када контактирао.

- Ангажован сам у тренутку када је то већ кренуло, Ивин отац ме је позвао, има поверења у мене за случај где је његово дете жртва. Колико год веровали у систем, овде је окривљени угледна личност и морате да сагледате све то. У наставку је најважније да се узму сви искази до детаља, да се испитају сведоци, и потом вештачење. Једино што је важно јесте да се сваки доказ брижљиво сагледа и да се буде уверен у истинитост тог доказа, од тога ће зависити пресуда. Не инсистирам на брзини већ да буде квалитетно - јасан је Тинтор.

Да ли би Биљана Машић, Алексићева супруга могла да буде предмет истраге?

- Из исказа жртви нисам стекао утисак да је била саучесник, они њу виде у позитивном светлу - каже адвокат.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)