МИКИН АДВОКАТ: Ако будем морао доставићу материјал, па да видимо да ли се НЕКО СМЕЈЕ ТАКО СРЕЋНО, а да је претходно ЗЛОСТАВЉАН

С. Ј. М.

21. 01. 2021. у 21:30

МИКИН АДВОКАТ: Ако будем морао доставићу материјал, па да видимо да ли се НЕКО СМЕЈЕ ТАКО СРЕЋНО, а да је претходно ЗЛОСТАВЉАН

Фото: Принтсцреен

Неприхватљиво је да се докази прво износе у медијима и интерпретирају како коме одговара, а онда у тужилаштву и суду.

Ово је у четвртак новинарима рекао адвокат Зоран Јаковљевић, бранилац осумњиченог редитеља Мирослава Мике Алексића, пошто је раније напустио саслушање глумице Иве Илинчић у тужилаштву.

- Не желим тако да радим, али ако се настави медијска хајка и линч мог клијента, бићу принуђен да доставим неке материјале, па да видимо да ли се неко смеје тако срећно, а да је претходно злостављан. Створени су ненормални услови за објективно одлучивање. Ненормалан је притисак јавности и настала је потпуна колективна хистерија. Питам се чему онда суђење, хајде да растргнемо човека и све одмах завршимо.

Фото З. Јовановић

Јаковљевић каже да је Алексићу потпуно погажена предиспозиција невиности:

- Како се нико од тих великих, моралних судија није запитао о нелогичностима, како неко ко преживи страшну трауму каква је силовање и поред тога наставља да иде у тај студио глуме. Не бежи, не склања се од те врло проблематичне ситуације, а онда се неколико година после сети да затражи правну заштиту - закључио је Јаковљевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Djavolji advokat

21.01.2021. 22:35

Не може неко бити крив зато што је оптужен. Кривица се мора доказати. АКо је све оно што ове жене тврде истина,не ради се о класичном силовању, него о психичкој манипулацији малолетницима ради блуда. Наравно да се смеје, била је на седмом небу са гуруом, али тек касније у животу схвати да је уствари била изманипулисано дете. И јавља се јер је много деце имало исто искуство са гуруом. Значи систематска манипулација и злоупотреба деце ради задовољења својих сексуалних порива. Како било да било, тапшање по задњици, блудне радње, инсинуације, приче су свезлоупотреба малолетница. Силовање није, али криминал јесте.

Steve

21.01.2021. 22:57

Zorane Jakovljevicu tvoj posao je da branis svog klijenta ali da dajes izjave da joj je prijalo pa se vracala ne dolikuje jednom advokatu. Prvo ako je bila maloletna samo to je dovoljno da tvoj klient bude kriv (bar je tako u nornalnim drzavama) (ti si upravo priznao da je doslo do interkorsa izmedju maloletnice i tvog klijenta) Bilo koja drzava to tolerise ne zasluzuje da bude drzava i bilo koji advokat koji to ne razume nije dorastao advokatskog poziva.