У ВАТРЕНОЈ СТИХИЈИ НЕМА ПОВРЕЂЕНИХ: Изгорео кровни део куће у лесковачком насељу Славко Златановић

И.Митић

17. 01. 2021. у 16:48

У ВАТРЕНОЈ СТИХИЈИ НЕМА ПОВРЕЂЕНИХ: Изгорео кровни део куће у лесковачком насељу Славко Златановић

Фото: И. Митић

У ЛЕСКОВАЧКОМ насељу Славко Златановић, у Улици Милета Ћаловића, изгорео је кровни део једне куће, а пожар се веома брзо ширио и за пола сата је захватио комлетну површину крова овог двоспратног стамбеног објекта.

Припадници лесковачке Ватрогасне спасилачке јединице су за мање од пет минута изашли на терен и започели гашење ватрене стихије. Они су успели да овај пожар локализују и да га ставе под контролу како не би угрозио и околне објекте.

- До пожара је дошло у кровном делу куће. Интервенисали смо са три ватрогасна возила и шест ватрогасаца који су пожар ставили под контролу, а узрок за сада није познат. Најважније је да нема повређених особа. У оваквим ситуацијама до пожара долази обично из димоводног канала, па је претпоставка да је то и сада случај, али ће тачан узрок бити познат тек после истраге – казао је Ивица Ранђеловић, начелник Одељења за ванредне ситуације Полицијске управе у Лесковцу.

Пожар је избио нешто после 14 сати. Иако су ватрогасци интервенисали веома брзо ватра се ширила, а изгорела кровна конструкција се урушавала што је отежавало рад ватрогасаца.

Према незваничним информацијама, у објекту захваћеним пожаром нико не живи, а њен власник се бави пијачном и продајом на велико. Део овог објекта је наводно служио као складиште те робе, али тај простор, према незваничним инфромацијама, није захваћен ватреном стихијом. Пожар на овом објекту претио је да угрози и суседну кућу, али се захваљујући правовременој и ефикасној реакцији ватрогасаца то није десило.

- Могуће је да се неки део куће ипак грејао, иако власници нису у њему стално боравили, па су пожар изазвале варнице из димњака или је дошло до квара на електричним инсталацијама – спекулисали су окупљени мештани.

Ватрогасци су и после стављања пожара под контролу остали на лицу места како би спречили евентуалну поновну појаву ватре, а екипе које треба да утврде тачак узрок овог догађаја, који је узнемирио мештане, изаћи ће на терен тек када пожар буде потпуно угашен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)