ЗБОГ БОЛЕСТИ СУДИЈЕ: Одложено суђење за смрт студента на пешачком прелазу

Н. Кочовић

01. 12. 2020. у 13:16

ЗБОГ БОЛЕСТИ СУДИЈЕ: Одложено суђење за смрт студента на пешачком прелазу

Ernad Bakan

СУЂЕЊЕ Београђанину Ивану М. (20), оптуженом да је у марту прошле године на пешачком прелазу аутмобило удари и усмртио студента из Новог Пазара Ернада Бакана (19), није почело данас, сазнају Вечерње новости.

Главни претрес пред Трећим основним судом је одложен због болести поступајућег судије, а нови термин ће бити накнадно одређен.

Иван М. је оптужен да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које је запрећена казна од једне до осам година затвора.

Он се терети да је 4. марта прошле године, возећи неприлагођеном брзином ударио Бакана док је прелазио Улицу цара Душана у Земуну на пешачком прелазу, а потом побегао са лица места.

Бакан, бруцош на Високој здравственој школи, подлегао је повредама после два дана.

Његова породица није желела да коментарише почетак суђења, а раније су се оглашавали тврдећи да се врши опструкција истраге, да предуго траје и да сумњају да возач неће бити адекватно кажњен, што су у Трећем основном тужилаштву, које је водило предмет, демантовали.

Смрт Бакана изазвала је бурну реакцију јавности у Новом Пазару, а грађани су на бројним јавним скуповима и друштвеним мрежама тражили правду, захтевајући да се возач што пре процесуира и казни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)