"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Девојчица која је попила 70 антидепресива пребачена у Београд - ево у каквом је сада стању

Б. ПУЗОВИЋ

30. 11. 2020. у 14:39

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Девојчица која је попила 70 антидепресива пребачена у Београд - ево у каквом је сада стању

Дечак је преминуо у Институту за мајку и дете

ЧЕТРНАЕСТОГОДИШЊА девојчица из Ваљева покушала је да се отрује лековима, наводно револтирана што је родитељи нису пустили на журку.

У недељу око 16 часова примљена је, без свести, у Ургентни центар Опште болнице Ваљево, где јој је указана прва помоћ, а због озбиљног здравственог стања одмах је пребачена у Институт за мајку и дете у Београду и, сазнајемо, налази се ван животне опасности.

Девојчицу без свести су у недељу поподне у њеној соби у породичној кући пронашли родитељи. Према досадашњим претпоставкама, девојчица је попила више од 70 таблета антидепресива “амизол”. У питању је такозвани трициклични антидепресив, који има и седативно дејство. Симптоми предозирања у тежим случајевима су кома, сметње срчане функције, проблеми са дисањем...

Након указане помоћи у Пријемно-ургентном центру Опште болнице Ваљево, одмах је пребачена у Институт за мајку и дете у Београду, где је смештена на одељење интензивне неге, није животно угрожена, а њено здравствено стање је стабилно. О случају су обавештени надлежно јавно тужилаштво и Центар за социјални рад у Ваљеву. Истрага је у току.

Према досадашњим сазнањима, велику количину антидепресива попила је због тога што јој родитељи због пандемије корона вируса нису дозволили да са друштвом иде на неку журку, прославу – истиче наш извор.

- Њено понашање ничим није наговештавало да би могла да се одлучи на овакав поступак, није деловало да има неке озбиљније проблеме са којима евентуално не би могла да се избори. Ни разговори обављени са родитељима нису указивали на било шта у понашању њихове ћерке, што би довело до тога да попије велику количину лекова. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)