ОДЛУЧИО ДА ПРОГОВОРИ: Осумњичени за убиство у Раковици за време полицијског часа испричао шта се догодило кобне ноћи

С. Ј. М.

27. 11. 2020. у 17:32

ОДЛУЧИО ДА ПРОГОВОРИ: Осумњичени за убиство у Раковици за време полицијског часа испричао шта се догодило кобне ноћи

Фото: Депоситпхотос

ФАДИЛ Хрустић којем се у Вишем суду у Београду суди због убиства Дејана Јеремића у марту у Раковици за време полицијског часа, негирао је јуче извршење кривичног дела. Он се у истрази бранио ћутањем, а јуче је изнео одбрану.

Испричао је да је седео код пријатеља Зорана Ћириловића и попио шест пива. Затим су кренули напоље да купе брзу храну, када су случајно срели Дејана Јеремића, који их је са флашом ракије позвао да седну испред продавнице и попију.

- Попио сам једну пластичну чашу ракије и хтео да идем кући, али ми он није дао - испричао је Хрустић.

- Био је љут на неке Цигане, па ме је у једном тренутку ударио лактом у нос и уста и опсовао матер. Ја сам то прећутао, јер је био јачи и старији од мене. После ме је опет кад сам седео на клупи ударио ногом у главу. И Зорану је претио, јер је хтео да идемо, кад је видео како се понаша према мени и опсовао му циганску децу. Кренули смо кући, а он је пошао са нама.

Кад су дошли до оближње "Идее" Хрустић је испричао да је Јеремић вукао Ћириловића да се врате до продавнице да наставе да пију и претио им је да ће доћи по ноћи и заклати их.

- Био сам одмакнут и чуо сам Зорана како ме дозива. Кад сам се окренуо видео сам Јеремића како га дави са леђа. Притрчао сам да браним Зорана и руком Јеремића три пута ударио у леђа. Онда сам отчао до Зоранове куће да зовем његове синове. Кад смо се вратили неко је видео Јеремића како трчи ка мосту, па смо сви потрчали за њим. Стигао сам последњи и видео да је Јеремић прескочио ограду моста и држао се са обе руке. Ја сам га тад ударио руком у лево раме и он је том руком пустио ограду. Тад је Зоранов син Оливер прошао поред мене, па сам се окренуо. Нисам видео кад је оштећени пао, само сам чуо ударац. Пао је након пола минута, или можда мање после мог ударца.

Хрустић је испричао да је тад неко повикао "бежи кући" и сви су се разбежали. Он је каже све то време био под стресом, љут и уплашен па је зато и ударио Јеремића, којег иначе није раније познавао и побегао после својој кући.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)