ТУЖИЛАШТВО САОПШТИЛО: Подигнута оптужница за Јовањицу II

Танјуг

24. 11. 2020. у 12:29

ТУЖИЛАШТВО САОПШТИЛО: Подигнута оптужница за Јовањицу II

Фото: МУП Предраг Колувија Фото: "Твитер"

ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал подигло је још једну оптужницу против већинског власника пољоприведног добра "Јовањица" Предрага Колувије, којом је обухваћено још осам особа, ухапшених у јулу ове године у наставку истраге у вези са производњом марихуане на том имању.

Оптужница је поднета Посебном одељењу за организовани криминал Вишег суда у Београду ради потврђивања, прецизирали су у тужилаштву.

Оптужницом су поред Колувије обухваћени А.Т. и Б. Р. , Р. Б., М. К и З. Б, М. Т. и С. М, као и С.В. који се налази у бекству, навели су у тужилаштву.

Медији су раније пренели да су међу ухапшенима и припадници МУП-а и БИА.

Сви осим Колувије бране се са слободе јер им је притвор укинут 18. септембра.

Колувија, као још осам ухапшених у новембру 2019. године и даље су у притвору и даље и њима је у октобру почело суђење.

Ова група је оптужена за кривична дела удруживање ради вршења кривицних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојне дрога, злоупотреба службеног положаја и фалсификовање исправа.

Тужилаштво је раније саопштило да су чланови ове организоване криминалне групе од поцетка 2019. до 14. новембра 2019. године вршили наведена кривична дела по налогу организатора - Предрага Колувије.

Након хапшења у новембру је саопштено да су припадници Министарства унутрашњих послова по налогу тужилаштва ушли на пољопривредно добро "Јовањица" у близини Старе Пазове и тамо пронашли илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима.

Тада је заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)