ОПЉАЧКАЛИ СРБЕ НА КРСНУ СЛАВУ: Детаљи маскираног упада у кућу породице Вуксановић

Д. ЗЕЧЕВИЋ

27. 10. 2020. у 20:30

ОПЉАЧКАЛИ СРБЕ НА КРСНУ СЛАВУ: Детаљи маскираног упада у кућу породице Вуксановић

Фото: Д.З.

ЧЕТИРИ маскиране особе упале су јутрос, око три сата иза поноћи у домаћинство породице Вуксановић у Племетини, већински српском селу у општини Обилић на Космету и из дворишта им, баш на дан крсне славе Свете Петке, украли део пољопривредне механизације и гориво.

Према речима главе породице, Вељка Вуксановића, осим пет тракторских акумулатора, лопови су из дворишта украли и тону нафте, 500 литара уља, моторну тестеру, апарат за варење и још неке пољопривредне алатке.

- Суштина ове пљачке, као и свих претходних напада на нас и нашу имовину, јесте намера екстремиста да нас застраше да напустимо своје домове. Јер, ако нам нападају децу и краду оно од чега живимо, логично је да ћемо морати да одемо - говоре мештани Племетине, револтирани и због недавног покушаја киднаповања српског детета у овом селу.

Вуксановићи су једна од најимућнијих породица у овом месту, која живи од пољопривреде. Случај је пријављен косовској полицији, али Срби из Племетине не верују да ће лопови бити пронађени, јер до сада није расветљен ниједан напад, а само их је у протекла три месеца било пет. Уз то, јуче ујутру у Племетини украден је и ауто мештанину Миодрагу Данићу, што Срби у овом месту карактеришу као наставак синхронизованих напада.

- Срби на Косову и Метохији годинама траже формирање општине Прилужје - Племетина, како би наши сународници у селима на потезу од Косовске Митровице до Приштине били у стању да се на институционални начин заштите од лопова и насилника, и сматрам да је време да се то питање реализује - истиче Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)