ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ЛОВЦА НА ПЕДОФИЛЕ: Када видите снимке иживљавања над малом децом обузму вас бес и туга

Novosti online

24. 10. 2020. у 22:39

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ЛОВЦА НА ПЕДОФИЛЕ: Када видите снимке иживљавања над малом децом обузму вас бес и туга

Илустрација / Фото: Depositphotos

- ПЕДОФИЛИ и предатори мисле да остају анонимни и лажно се представе, а деци упућују свакакве гадости које здрав разум не може да појми. Шаљу им сексуалне, насилне, узнемирујуће и непристојне поруке, слике свог полног органа, траже од девојчица експлицитне фотографије, наговарају их на сексуални однос, употребу алкохола, дрога, каже Коста Николић оснивач организације „Стоппедофилији СП“ која делује на целом Балкану.

Николић отворено говори о мрачној страни свог посла, о страховима који прате борбу за безбедност деце, сарадњи са полицијама у региону, претњама смрћу које добија и личним превирањима и искуствима.

- Друштвене мреже су преплављене њима, а један од најдрастичнијих примера имали смо почетком године у Голупцу, када је ухапшен мушкарац од 42 године који је хтео да се види са нашом диверзијом девојчице од 12 година тражећи од ње да имају односе. Све њих јавно објављујемо у нашим групама и страницама на друштвеним мрежама, али тек када полицији пошаљемо преписке предатора, њихову локацију и све податке, а затим чекамо да они одраде свој посао, испитају и одузму им апарате. То је оно што педофилима највише смета, нарочито педофилским лобијима који су изузетно добро организовани- овим речима Коста Николић започиње исповест о борби против педофилије.

- Открили смо више од 100 предатора/педофила на друштвеним мрежама, већина се приводи и одузимају им се апарати, а против појединих подижу оптужнице. До сада смо пријавили одређеним службама у региону велики број група и страница, а тако и појединаца који су путем Фејсбук платформе јавно продавали дечију порнографију и то сасвим транспарентно и без уздржавања. Уклонили смо на десетине таквих група.

Наравно, то раде по одређеним шемама да би заварали и ФБ стандарде. Уклонили смо профиле који су то радили јавно у групама са по 100.000 људи, а администратори нису реаговали. Већина продаваца дечије порнографије, као и тих група су локацијски везани за Далеки исток, али има продаваца и из нашег региона.

Да бисте пријавили продају дечије порнографије не можете лично контактирати Интерпол, већ морате преко одређених полицијских агенција. Својим деловањем, аутоматски смо постали мета напада онима којима смо покварили планове и осујетили их, јер ипак је велики новац у том криминалном послу.

- По питању Јавног регистра педофила сматрамо да особе које су озбиљна претња деци треба да буду доступне свима на увид. Сваки грађанин има право да зна које особе су опасне по децу у месту у ком живи. Јавни регистар тог типа био би и нека врста превентиве, јер би се шанса да педофил понови дело знатно смањила, а као што знамо, они су повратници, тј. већина њих понови дело напаствовања детета.

Ово је борба којој се, нажалост, не види крај. Ако мој тим и ја, а тренутно цео Балкан покрива 15 оперативаца, успемо да спасимо и један дечији живот, ја сам задовојан. За нас нема одмора или празника, свакодневно радимо на откривању идентитета предатора и педофила, дечије порнографије и педофилије. То је њамрачнији и најизопаченији људски ум и толико их је много да не можете да појмите колико и то је оно што је поражавајуће.

Нажалост, немамо исти квалитет сарадње са свим полицијама у региону, али се надамо да ће се то променити на боље. Оно што сам научио на самом почетку рада је да не могу да помогнем свој деци која су угрожена постојањем манијака. Дуго ме је то прогањало, али наставите да живите са тим и борите се како најбоље знате. Загазио сам у зло од којег нема одустајања, каже између осталог Николић..

- Нагледао сам се разних гадости које буквално изазивају повраћање код нормалног човека и после тога наравно да не можете више да будете иста особа. Када на снимцима видите силовање беба, сексуално иживљавање над сасвим малом децом и малолетницима, а у том тренутку не можете да им помогнете, обузму вас неописиви бес и туга.

За све то више није потребно да одете на „Даркнет“ (мрачна светска мрежа за глобално црно тржиште), такве бестијалности налазимо по скривеним групама на друштвеним мрежама, које нико не санкционише. Нема тежег или лакшег посла. Борба против педофилије је моја животна мисија и виши циљ за добробит друштва, а када то схватите, на многе ствари у животу гледате другачије. То су најболеснији умови и пакао који је, нажалост, наша реалност и од тога не треба окретати главу да би нам било боље.

- Организација „Стоппедофилији СП“ константно је на мети разних групација и појединаца који нам прете смрћу или желе да дискредитују наш рад на разне начине. То им никада неће поћи за руком и наравно, увек откријемо ко се крије иза таквих профила. Наш идентитет кријемо ради заштите породица и оних који би радо желели да нам науде, а таквих је много, каже Николић.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)