НОВОСТИ САЗНАЈУ: Преминула девојчица (15) из села Обреж - подлегла повредама 5 дана након трагедије

С.БАБОВИЋ

27. 09. 2020. у 18:44

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Преминула девојчица (15) из села Обреж - подлегла повредама 5 дана након трагедије

Фото: Приватна архива

ДЕВОЈЧИЦА Ана Б.(15) из Обрежа код Варварина подлегла је тешким повредама задобијеним у саобраћајној незгоди, након пет дана борбе лекара Клиничког центра Ниш, сазнају “Новости”.

Цео случај истражује надлежно тужилаштво у Крушевцу. Мала мештанка ударена је колима 20.септембра у свом родном селу, после чега је збринута у Општој болници Крушевац.

Према сазнањима “Новости”, тешко повређену петнаестогодишњакињу, крушевачки лекари успели су да стабилизују и она је као хитан случај, ургентно транспортована за КЦ Ниш.

Фото: Приватна архива

Породица није губила наду упркос тешким унутрашњим повредама и чињеници да је пацијентиња била на апаратима. Најгоре вести, међутим, стигле су касно у петак увече, а тело девојчице - јуче.  

- Девојчица се враћала са комшиницом и својим рођеним братом А.Б. са рођендана, контакт с возилом имала док су били на тротоару, док је возило наишло са неког споредног пута-наводи названично извор “Новости”.

- За воланом је био У.А. мештанин, који је, да трагедија буде већа, рођак девојчице, близак сада ожалошћеној породици. 

Девојчица је била понос Обрежа. Похађала је први разред Средње економске школе у Варварину и била је добар ђак. Паметна, лепа, вредна, добра другарица, сестра, ћерка. Тако је за “Новости” описују пријатељи и родбина. Играла је фолклор у КУД “Коло” из Обрежа, имала је изузетног дара за игру и песму.

Међу блиским рођацима који не могу да верују шта се догодило је и Анин стриц, Бобан Б. са својом породицом. 

- Пре само пет година,остала је без оца, Мирослав је преминуо у 38. години, па је мајка, Јелица остала са две ћерке и сином - кажу нам рођаци породице.

Фото: Приватна архива

Читуље за оца и ћерку

- Ту су и бака и дека, не зна се коме је теже. Анином брату свакако, јер су били близанци. 

Према незваничним сазнањима “Новости” код возача није утврђено присуство алкохола, a извештај је са свим прилозима са увиђаја прослеђен надлежном тужилаштву у Крушевцу.

Девојчица ће бити сахрањена у понедељак у 14 сати на Новом гробљу у Обрежу.

Фото: Приватна архива

Завијени у црно


                   

ПОТРЕСНЕ ПОРУКЕ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

“АНЂЕО је отишао”, ”нека те анђели чувају”, ”речи утехе не постоје”, ”само добри одлазе”, ”увек ће остати у нађим срцима”, само су неке од бројним порука које од јутрос на друштвеним мрежама остављају пријатељи, познаници, родбина. Смрт мале Ане погодио је посебно њене школске другове. Очекује се да на стотине људи присуствује сутра њеном испраћају на гробљу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Obrežanka majka

27.09.2020. 18:55

Šta reći? Istu tragediju sam i ja doživela. Izgubila sam sina. Bol je večna. Tragedija koja prati tu porodicu je prava misterija. Stric je kao dete doživeo saobraćajni udes. Otac takodje preminuo. Sad se cela porodica seli ucveljena na groblje. Neka je andjeli čuvaju. Onaj bila andjeo koji hoda na zemlji. Tuga i večna bol doneba. Nezalečiva rana.

Zoran123

27.09.2020. 18:59

"- Devojčica se vraćala sa komšinicom i svojim rođenim bratom A.B. sa rođendana, kontakt s vozilom imala dok su bili na trotoaru"__________Da ne dizemo galamu veliku i kazemo istinu: Nka budala je pokupila na trotoaru ni krivu ni duznu.