УЦЕЊИВАО ЗЛАТАРА ЛАЖНОМ ДЕВОЈЧИЦОМ: У селу крај Жагубице полиција привела М. С. због покушаја клевете

В. Ђ.

петак, 14. 08. 2020. у 22:00

УЦЕЊИВАО ЗЛАТАРА ЛАЖНОМ ДЕВОЈЧИЦОМ: У селу крај Жагубице полиција привела М. С. због покушаја клевете

Жагубица / Новости

ПОЛИЦИЈА је привела М. С. (50), родом из села у околини Жагубице, јер је путем једног нерегистрованог портала из иностранства, који извештава о догађајима из Србије, покушао да уцени и оклевета Ж. М. (66), власника златаре из Жагубице.

Осумњичени је тврдио да је златар путем "Вајбера" покушао да намами и обљуби петнаестогодишњакињу, која уопште и не постоји.

- На том порталу је објављена лажна преписка између мог оца и непостојеће девојчице - испричала нам је С. М., ћерка златара. - Без икакве провере, на том порталу је објављено да је, наводно мој отац покушао да намами девојчицу, нудећи јој неку врсту "изненађења".

Како нам је испричала, њен отац је пронашао посао М. С. у Београду на грађевини, али га овај није обавио до краја, већ се вратио у завичај.

- М. С. је онда позвао пријатеља мог оца, код ког је радио и тражио да му плати, на шта му је овај одговорио да ће то учинити чим заврши посао - наставља С. М. - Након тога, М. С. је позвао мог оца и тражио да му он плати, али му је овај сугерисао да би било коректно да заврши започети посао, јер је такав договор.

Након тога, М. С. је Ж. М. послао поруку на друштвеним мрежама, са отвореном претњом, да ће му се осветити у најскоријој будућности.

- Били смо шокирани када смо на том порталу видели наводну преписку између мог оца и непостојеће девојчице - у неверици истиче С. М. - Кроз цео ток лажне преписке инсинуира се да је мој отац педофил.

Ћерка Ж. М. каже да је одмах позвала надлежне на порталу, захтевајући да повуку ту лажну вест, која је објављена без икаквих провера, као и са замагљеним лицем њеног оца. Са тог сајта су јој, како истиче рекли да то неће учинити и упутили је да затражи вештачење порука са "Вајбера":

- Мој отац је због свега овога завршио у болници, јер је представљен као монструм, а он је човек који је синоним за поштење и људскост, који је веома цењен у нашој средини. Одмах смо обавестили полицију, која је установила да је преписка лажна, после чега је М. С. приведен.

СТОП НЕИСТИНИТИМ ВЕСТИМА

ПРЕДМЕТ је већ прослеђен надлежном Тужилаштву, које М. С. терети за низ кривичних дела, а и породица оштећеног је најавила да ће против њега поднети приватну пријаву, баш као и против портала.

- Тражићемо милионску одштету, јер се коначно мора, једном засвагда, стати на пут лажним вестима и уценама - поручује Ж. М.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)