ТЕЛО НАЂЕНО НА ТРАКТОРУ: Трагедија код Неготина, кренуо да сече дрва, кад је пушка случајно опалила и убила Зорана (73)

С. М. Ј. - В. Ђ

среда, 12. 08. 2020. у 16:36 >> 17:54

ТЕЛО НАЂЕНО НА ТРАКТОРУ: Трагедија код Неготина, кренуо да сече дрва, кад је пушка случајно опалила и убила Зорана (73)

Илустрација / Новости

ТЕЛО Зорана Мирковића (73) пронађено је у близини села Смедовац код Неготина на пољском путу.

ЗОРАН Мирковић (73), из Смедовца, код Неготина, настрадао је највероватније од хица из сопствене пушке, који га је јутрос у несвакидашњој несрећи погодио у бутину. Човек је искрварио насмрт и преминуо на свом трактору надомак кућног прага. Он је остао да лежи непомично, а пронашао га је један од мештана овог села.

Мртвозорник и екипе полиције и тужилаштва могли су једино да констатују смрт, која се, док се не заврши истрага, у овом тренутку третира као задесна.

Овај домаћин је, сазнајемо, тог јутра трактором кренуо у своју башту кроз оближњу шуму, што је готово свакодневно и чинио. Шта је пошло по злу показаће истрага, а о околностима смрти одговор ће дати обдукција, коју је наложио заменик вишег јавног тужиоца.

Претпоставља се да је Мирковић страдао под невероватним околностима, односно да му је испао трупац из трактора, па се машина закочила. У том тренутку је, како се сумња, пушка која је била на трактору пала и случајно опалила. Сачма је погодила Мирковића у бутну артерију, што је довело до обилног крварења.

Ни старији мештани овог краја не памте да је неко настрадао на овакав начин, али се присећају случаја из суседне општине Кладово, када је ловца Србислава Голубовића (56), по повратку из лова на дивље свиње, крајем јануара 2018. такође убила властита пушка. Голубовић је, наиме, са пушком на рамену прескакао закључану капију, али је она том приликом пала. И њу је активирао ударац о земљу. Нажалост, није му било спаса, јер га је хитац погодио директно у главу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

dr

12.08.2020. 18:46

Lovacka kpmora,savez,upravnici,lovocuvari...nista ne rade po tom pitanju da se iskoreni krivolov,nocu na sve strane sveta lampe i reflektorii sto je najgore sve se zna ko gde i za koga ide u krivolov.Dok se ne dese jos par slucajeva sa smrtim ishodom mozda nesto i pokrene a i obogate lovista,Sve vse restorana nudi srneci gulas pitam se i koga da pitam gde legalno kupuju meso