БОЉЕ ДА ВАМ КАЖЕМ, НЕГО ДА МЕ НАЂЕТЕ: Српска инспекторка колегама признала везу са кавчанином убијеним пред децом

Novosti online

уторак, 11. 08. 2020. у 23:33

БОЉЕ ДА ВАМ КАЖЕМ, НЕГО ДА МЕ НАЂЕТЕ: Српска инспекторка колегама признала везу са кавчанином убијеним пред децом

Фото: П.Милошевић

КОТОРАНИН Марко Вуковић (41), кога је, док је чекао децу испред школе у Новом Београду, 17. јануара ове године убио Петар Јовановић (46) из Ниша, који је ранио и његовог кума, наводног вођу "кавчана" Радоја Звицера, био је у емотивној вези са српском полицајком!

Вуковић и инспекторка српског МУП-а били су у дужој вези.

- Убрзо после његовог убиства та инспекторка се сама јавила колегама који су радили на расветљавању овог злочина. Обратила им се речима да је 'боље да се сама јави, јер ће у сваком случају, вештачењем његовог телефона доћи до ње - сазнаје "Блиц" од извора упознатог са истрагом.

 

Колегама је признала да су неколико месеци били заједно, упознали су се у Србији, али да ништа није знала о његовим пословима, а камоли да је повезан са неким криминалцима и да је можда због тога убијен.

- Тврдила је да није имала појма да ли је он сарађивао са некима из супротстављених которских кланова, иако је и сам био родом из тог приморског града и поморац. Такође је навела да су често путовали у иностранство, на викенде, али да нема сазнања да се он тада састајао са неким. Наводно, она њему ништа није причала о свом послу, контактима и истрагама за које је задужена - наводи извор из истраге.

Интересантно је како припадница МУП-а није проверила мушкарца са којим је у емотивној вези, посебно ако је поморац из Котора, а после тога живео у иностранству. Посебно ако се узме у обзир да су већина чланова "шкаљараца" и "кавчана" приближно његових година и да вероватно много њих познаје.

Иако ова полицијска инспекторка наводно није имала сазнања да је Вуковић, са којим је била у љубавној вези, сарађивао са неким од Которана из супротстављених кланова, истражитељи су убрзо дошли до сазнања да је био близак "кавчанима", да је са Звицером чак у кумовским везама. Истрага је тада кренула у правцу да је он још једна жртва рата завађених криминалних група, у коме је од фебруара 2015. убијено више од 40 особа.

Убрзо се дошло до материјалног доказа, ДНК трага, да је Вуковића убио Нишлија Петар Јовановић. Јовановић је био ван домашаја наших истражитеља, а 28. маја, рано ујутро је ухапшен у околини Одесе, луке на Црном мору. Он је само неколико сати пре тога са Нишлијом Миланом Бранковићем (31), Црногорцима Стефаном Ђукићем (30) и Емилом Тузовићем (30) покушао да у Кијеву убије наводног шефа "кавчана" Радоја Звицера. Управо су Нишлије пуцале у Звицера.

Иако су га погодили пет пута у груди, Звицер је преживео, а да ли је нападаче омела његова супруга Тамара која је истрчала и пуцала у њиховом правцу, нагађа се. За сада нема информација да ли ће Србија можда затражити изручење Јовановића, против кога је Вишем тужилаштву у Београду поднета кривична пријава због сумње да је убио Вуковића.

Вуковић је ликвидиран 17. јануара увече у Улици Данила Лекића Шпанца док је у свом БМW X5 чекао децу из Основне школе "Борислав Пекић". Те вечери убица је пришао возачевом прозору, пуцао, наочиглед родитеља и деце која су излазила из школе. Након тога се удаљио, а у бекству му је помогла и магла, која је те вечери прекрила престоницу.

Само два дана после убиства Вуковића, у атинском ресторану ликвидирани су Игор Дедовић (43), наводни вођа "шкаљараца", и Стеван Стаматовић (43). Помињало се да је ова егзекуција управо освета "кавчана" за убиство Вуковића. Доказа који би поткрепили ту тезу за сада нема, јер још нису ухапшена четворица егзекутора.

Иначе, Јовановић је у Србији познат по спектакуларној пљачки нишке експозитуре Војвођанске банке, одакле је 5. марта 2010. са саучесницима украо 48 милиона динара. Разбојници су били маскирани у жене, имали су плаве перике, а у рукама држали цвеће. Робијао је осам година и из затвора изашао у марту 2018. године. Да ли је од тог момента до тренутка хапшења у Украјини одрадио још неки посао, истражује се.

Ова инспекторка није прва припадница МУП-а која се доводи у везу са члановима кавачког клана. Наиме, њена колегиница, не из оперативе већ из униформисаног дела МУП-а, полицајка ПС Врачар Марија Николић била је у колима када је 1. јануара 2018, у гаражи на Врачару, убијен Даворин Балтић, високопозиционирани члан овог клана. За разлику од инспекторке која је са Вуковићем била у емотивној вези, Николићева и Балтић су били кумови. У моменту када су егзекутори пуцали у правцу Балтића, она се сагнула и меци је нису погодили.

Након тога је, из страха, у оближњи контејнер бацила његов пиштољ. Била је суспендована и оптужена је за недозвољено ношење оружја. Балтић је иначе убијен по повратку са Копаоника, где му је кума правила друштво.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

bager

12.08.2020. 04:44

Sve su one tesno saradjivale,stitile i obavestavale svoje miljenike,,koja farsa kuma s kumom na zimovanje na Kopaoniku i greju se ispod istog cebeta a u slucaju kontrole policajka je prva koja pokazuje svoju legitimaciju i onda je sve " cisto",,banda krimosa

Aca

12.08.2020. 10:36

Ima toga dosta u obe naše države. Kum, brat, dečko...pa normalno je da toliko moćne kriminalne organizacije imaju gomilu doušnika i saradnika u policiji. Ali zato postoji unutraqšnja kontrola...gde naravno rade kuma, sestra, devojka...

Mišo Peć

12.08.2020. 18:48

Obe policajke suspendovati i procesuirati,očigledno da su i one deo ekipe,rukovodioci policijskih stanica sa untrašnjom kontrolom konspirativno isproveravati ostale pripadnice lepšeg pola zaposlene u MUP-u a posebno one koje vikendom odlaze u šoping u inostranstvo jer od svoje plate one to ne mogu sebi baš često da priušte.Ova dva slučaja su dovoljan razlog da se unutrašnja kontrola MUP-a zapita o rezultatima svoga rada.