ПРИТВОР ЈЕДАНАЕСТОРИЦИ ОСУМЊИЧЕНИХ: Ухапшени у акцији српске полиције и ФБИ

Novosti online

25. 07. 2020. у 19:00

ПРИТВОР ЈЕДАНАЕСТОРИЦИ ОСУМЊИЧЕНИХ: Ухапшени у акцији српске полиције и ФБИ

Фото Depositphotos

СУДИЈА за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду у поступку пружања међународне правне помоћи по захтеву Министарства правде Сједињених Америчких Држава, Одељења за кривичне послове за привремено притврање лица К.К, К.Ф.А.К, М.П, У.С, Н.К, А.С, А.С, М.М, Н.Д, Б.Р. и Н.М, пре подношења замолнице за изручење, је након саслушања осумњичених, дана 24.07.2020.године донео решење којим је према осумњиченима одредио притвор који по овом решењу може трајати најдуже 60 дана.

Против наведеног решења осумњичени и њихови браниоци имају право жалбе већу из члана 21 став 4 ЗКП Посебног одељења Вишег суда у Београду, у року од три дана од дана пријема писменог отправка решења. Жалба не задржава извршење решења.

Поред постојања разлога за одређивање притвора, оваква одлука је донета из разлога што сва наведена лица потражују правосудни органи Сједињених Америчких Држава ради вођења кривичног поступка према наведеним лицима, а за уроту за почињење преваре са пребацивањем новца што представља кршење главе 18 Законика Сједињених Америчких Држава одјељак 1349 и 1343 (тачка 1), док осумњичене К.К, К.Ф.А.К, М.П, У.С, Н.К, А.С, А.С, М.М и др. и за уроту за почињење прања новца што је кршење главе 18 Законика Сједињених Америчких Држава одељак 1956.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)