ДНК ОПТУЖЕНОГ НА НОЖУ, А ОН СЕ НИЧЕГА НЕ СЕЋА: Настављено суђење Неђељку Ђуровићу за убиство Милоша Милеуснића

Ј. Д. Љ.

11. 07. 2020. у 06:36

ДНК ОПТУЖЕНОГ НА НОЖУ, А ОН СЕ НИЧЕГА НЕ СЕЋА: Настављено суђење Неђељку Ђуровићу за убиство Милоша Милеуснића

Фото: Фејсбук

САСЛУШАЊЕМ вештака са београдског Биолошког факултета, у петак је у Вишем суду у Београду настављено суђење Неђељку Ђуровићу, који се терети за брутално убиство Милоша Милеуснића, студента из Чачка.

Претрес је, иначе, формално кренуо из почетка, због промене једног члана судског већа, па је оптужени Ђуровић поновио своју одбрану и тврдњу да - није крив и да се ничега не сећа.

Након тога, суд је саслушао вештака др Душана Кецкаревића, који је рекао:

- Током вештачења, на сечиву ножа којим је убиство почињено, нађен је ДНК профил убијеног. С друге стране, вештачење и анализе показале су да се на дршци ножа налази ДНК оптуженог.

Претресу у београдској Палати правде, присуствовали су и Неђељкова мајка и двојица његових пријатеља. Њих је, пред судским већем, Ђуровић замолио да испричају шта знају о њему и његовим навикама. Тако им је, између осталог, поставио и питање да кажу да ли знају да ли је он икада устао пре 12 или један сат по подне. Таман кад су хтели да одговоре, суд је одбио такво питање, сматрајући га ирелевантним за случај.

Као и увек до сада, у судници је био Милошев отац, Горан, који све ово тешко подноси. Он је поновио тврдњу да му је син убијен "без икаквог разлога" и то "мучки и подмукло".

Следећи главни претрес заказан је за 22. септембар, када би суд требало да саслуша полицајце који су били на увиђају, а биће прегледани и снимци са надзорних камера, које су снимиле овај злочин.

ОПТУЖБЕ

ЗЛОЧИН се догодио у јануару прошле године, у Београду, у Улици Димитрија Туцовића, када је, како тврди оптужница, Ђуровић случајно срео Милеуснића, испред зграде у којој је живео Чачанин. Неђељко, који није ни поз навао Милоша, како се тврди, насмрт га је избо ножем, а затим побегао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)