ПОЧЕЛА ИСПЛАТА „МОЈЕ ПРВЕ ПЛАТЕ“ ЗА АПРИЛ: Извештај послодаваца до 10. маја

Танјуг

06. 05. 2021. у 16:36

НАЦИОНАЛНА служба за запошљавање (НСЗ) обавестила је незапослене и послодавце који су корисници Програма подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“, да је за лица укључена у овај програм почела исплата новчане накнаде за месец април.

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА „МОЈЕ ПРВЕ ПЛАТЕ“ ЗА АПРИЛ: Извештај послодаваца до 10. маја

Новости

С обзиром да извештај послодавца о присутности на радном месту незапосленог лица ангажованог по овом програму представља основу за исплату накнаде, Национална служба позива све послодавце да јој у складу са својим уговорним обавезама до 10. маја доставе извештај за месец април о обављеним радним активностима незапослених које су ангажовали.

Програм подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“ подразумева оспособљавање незапослених за самосталан рад на конкретним пословима у компанијама, ради стицања знања, вештина и компетенција за обављање посла, наведено је у саопштењу НСЗ.

Овај програм траје укупно девет месеци, почео је од децембра месеца прошле године, а незапослени су у програм укључени и код послодавца из приватног сектора њих 85 одсто и код послодаваца из јавног сектора 15 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)