ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ: Мали - У 2020. наплаћено 18 милијарди динара више ПДВ-а него 2019.

Танјуг

21. 04. 2021. у 21:54

НАПЛАТА домаћег пореза на додату вредност у 2020. години износила је 372,5 милијарди динара, а 2019. године 354,4 милијарде динара, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.

ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ:  Мали - У 2020. наплаћено 18 милијарди динара више ПДВ-а него 2019.

Фото: Новости

-За 18 милијарди динара више смо наплатили ПДВ-а прошле године у односу на 2019. годину, у условима када смо имали корону, потпуно или делимично затварање и све остале потешкоће са којима смо се суочавали- рекао је Мали у Народној скупштини.

Навео је да је наплата пореза на додату вредност директни индикатор колико је здрава економија у смислу промета, одржања стабилности економских активности.

-То не бисмо имали да није било помоћи државе која је дата и грађанима и привреди и зато је бесмислено да било ко доводи у питање оправданост првог, другог и трећег пакета помоћи на начин на који то радимо- рекао је Мали.

Истакао је да је Србија од великог броја земаља у Европи тренутно у свему боља - здрављу наших јавних финансија, БДП-у који расте, очувању радних места, производних капацитета...

-То су чињенице које не можете тек тако да занемарите и зато са пуно оптимизма и сигурности идемо и у трећи пакет помоћи привреди и грађанима са овим ребалансом и у никада веће инвестиције јер ће оне погурати наш БДП и не само квалитет живота грађана Србије, него и развој наше економије- додао је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)