УСКОРО ДО ЈЕФТИНИЈЕГ ПРИКЉУЧКА: Акција повољног увођења гаса у домаћинства на рате почиње преко представништава "Србијагаса"

Е. Б. Т.

07. 04. 2021. у 10:00

ДУГО најављивана акција јефтинијег увођења гаса у домаћинства, по цени од 780 евра на 36 месечних рата, коначно почиње за две недеље, након што су отклоњене све бирократске препреке.

УСКОРО ДО ЈЕФТИНИЈЕГ ПРИКЉУЧКА: Акција повољног увођења гаса у домаћинства на рате почиње преко представништава Србијагаса

Архива

Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић објаснио је да ће до тада почети да ради шест фирми, представништва овог предузећа, на територији целе Србије, које ће прикупљати пријаве заинтересованих грађана.

- Поделили смо Србију у шест региона и за 10 до 15 дана ће у њима радити представништва и сви који желе биће у могућности да се пријаве и прикључе - објаснио је Бајатовић за телевизију Прва. - Прикључак ће се плаћати преко другог дела рачуна за гас, биће јасно исказан и износиће 780 евра на три године бескаматно, у динарима.

Он је додао и да ће и компаније које дају опрему и сертификоване пројектантске фирме да прате "Србијагас" и да омогуће да и њихове услуге грађани могу да плате на 36 рата.

Бајатовић је најавио да ће Србија од 1. октобра први пут постати транзитна земља тако што ће гасом снабдевати Мађарску и средњу Европу. У првој години, како наводи, са 6,5 милијарди кубика, затим 8,5, а онда са 10 милијарди кубних метара. Говорећи о већим пројектима, који су значајани и због привлачења инвеститора, Бајатовић је казао да ових дана треба да почну радови на гасоводу Беград - Ваљево - Лозница, као и да ће се градити цевоводи од Параћина до Зајечара и од Зајечара до Прахова. Поводом нове гасне везе Београда и Бањалуке, за коју је недавно потписан споразум, истакао је да ће "Србијагас" помоћи Републици Српској око експропријације.

- Било би добро ако бисмо то урадили пре изградње ауто-пута до Београда, јер би било јефтиније - рекао је Бајатовић. - Ових дана ћу разговарати са представницима "БиХ гаса", мислим да то не треба да буде никакав српски гасовод, већ он треба да буде развојни, пре свега за РС, а и за Федерациу БиХ.

Коментаришући податке да је руски државни енергетски гигант "Гаспром" повећао испоруку Србији за 71 одсто у првом кварталу текуће године, он је истакао да то значи да нам није пала индустријска производња.

ПЛАТА 30.000 ЕВРА И ВИШЕ

КОМЕНТАРИШУЋИ наводе да зарађује 30.000 евра месечно, Душан Бајатовић је рекао да је та цифра сада нешто виша.

- Што се плате тиче, она је у "Србијагасу" 1.420 евра, док су остало примања из страних компанија, а њих у саставу овог предузећа има 22 плус четири инвестиционе - објаснио је Бајатовић. - Сарадници из мог кабинета организују доста хуманитарних активности. Тај новац не добијам из "Србијагаса" нити из српских фирми, већ из страних компанија. Ако то не узмете, то остане у њиховим билансима и нико од тога нема користи.

САЧЕКУША МОГЛА ДА БУДЕ ТУЧА

САСТАНАК у Влади са кога га је министарка Зорана Михајловић удаљила 31. октобра прошле године, Бајатовић је назвао сачекушом и непотребним маркетингом у којем није желео да учествује.

- Да није било у Влади Србије, побио бих се са обезбеђењем - казао је Бајатовић. - Нити сам ја њој шеф, нити она мени. Полажем рачуне Влади Србије, а Министарство има право дела управног надзора. Јавна предузећа води менаџмент.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (3)

Despotović

13.04.2021. 14:11

Ništa ovo nije jeftinije nego što je bilo 2919 i 2029 godine, osim što će moći da se otplaćuje u rate! U svetu pa čak i u EU postoje države koje svojim korisnicima ne naplaćuju priključak na mreži, jer su im to potencijalni potrošači.