КАТАСТАР ПОДМЛАЂУЈЕ КАДАР: Траже 217 инжењера геодезије, информатике и правнике

З. Р.

02. 03. 2021. у 16:15

КАТАСТАР ПОДМЛАЂУЈЕ КАДАР: Траже 217 инжењера геодезије, информатике и правнике

Фото: РГЗ-промо

Влада Србије дала је сагласност РГЗ-у да отвори конкурс за стално запошљавање стручних кадрова.

РЕПУБЛИЧКИ геодетски завод требало би наредних месеци да добије појачање од 321 радника.  На конкурсу ће бити отворено 217 радних места за инжењере геодезије, информатике и дипломиране правнике, а осим позиција са високом стручном спремом биће оглашено и 37 радних места која захтевају вишу стручну спрему и 67 радних места са средњом стручном спремом.

Са новим конкурсом Републички геодетски завод очекује да оствари значајно појачање кадрова у службама за катастар непокретности и на тај начин ефикасније и брже одговори на све захтеве грађана.

- Ток конкурса биће у потпуности транспарентан и све информације ће благовремено бити доступне на веб сајту Републичког геодетског завода. Конкурс ће бити изванредна прилика за развој кријере за све кандидате који желе да кроз конкурсни процес покажу своја стручна знања и компетенције - кнајављују у РГЗ. - Очекује се да ће конкурс бити оглашен током следеће недеље на сајту РГЗ-а, Службе за управљање кадровима и Националне службе за запошљавање.

У последње две године Републички геодетски завод пружио је стално запослење за 455 младих стручњака из различитих стручних техничких области и на тај начин смањио просечну старост својих запослених, која је била изразито висока, чак 55 година. Подмлађивањем кадра Републички геодетски завод обезбедио је трансфер знања и искуства са старијих колега на млађе и обезбедио кадар са вишим степеном информатичких знања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)