ПРОДАТА НАЈСКУПЉА КУЋА У СРБИЈИ: Налази се на Савском венцу, вреди као суво злато!

Новости онлине

20. 01. 2021. у 11:51

ПРОДАТА НАЈСКУПЉА КУЋА У СРБИЈИ: Налази се на Савском венцу, вреди као суво злато!

Фото: Депоситпхотос

ТРЖИШТЕ некретнина Србије у последњем кварталу 2020. године било је вредно 1,329 милијарди евра, било је 14,9 хиљада уговора о промету, а најскупља је била кућа у Београду од 1,85 милиона евра, док је за три милиона евра продат комплекс у Сопоту, наводи се у кварталном извештају Републичког геодетског завода.

Из РГЗ наводе да су се у овом периоду највише продавали станови, који су заузели 29 посто промета, док су у 3. кварталу били на 28 посто, следи грађевинско земљиште 19 посто, пољопривредно земљиште 16 процена, стамбени објекти са 14 посто и гараже на које отпада осам посто промета.

Тржиште некретнина Србије за последња три месеца 2020. године вредело је 1,329 милијарди евра, што је повећање у односу на 3. квартал када је било 1,2 милијарде евра, рекли су и додали да је у овом периоду забележен највећи обрт од када РГЗ води податке.

Промет станова био је на 54 одсто, стамбених објеката на 10, а грађевинског земљишта зауставио се на осам процената.

Првих 13 најскупљих станова новоградње у 4. кварталу продато је у Београду на води, док су станови староградње били најскупљи у београдској Господар Јовановој односно на градској општини Стари Град где је најскупља и цена продати пословних простора и гаража.

Најскупља кућа продата је за 1,85 милиона евра на територији београдске општине Савски венац, док је комплекс у Сопоту са две викендице, помоћним објектима, неколико парцела земљишта, и базеном продат за три милиона евра.

У 2020. години забележно је повећање у промету броја викендица у односу на 2019. али је у 4. кварталу ипак дошло до смањења те врсте продаје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)