ТЕНДЕР ЗА НОВИ КОРИДОР: Припреме за изградњу ауто-пута "Вожд Карађорђе"

З.Р.

26. 11. 2020. у 13:15

ТЕНДЕР ЗА НОВИ КОРИДОР: Припреме за изградњу ауто-пута Вожд Карађорђе

Фото: Ж. Кнежевић

ЈАВНО предузеће "Коридори Србије" расписало је јавну набавку за израду Генералног пројекта са Студијом оправданости за изградњу државног пута првог реда "Вожд Карађорђе", који ће спојити централни део Шумадије са источном Србијом.

Овај ауто-пут биће најбржа веза Источне Србије са Централном и Западном Србијом, као и коридорима 10 и 11. Пут ће бити дугачак 220 километара, а градња ће бити подељена на пет деоница. Нова саобраћајница проћи ће кроз територије општина Лазаревац, Сопот, Младеновац, Аранђеловац, Топола, Рача, Лапово, Велика Плана, Свилајнац, Деспотовац и Бор.


- Градња овог ауто-пута препозната је као пројекат од посебног значаја за Србију, јер ће омогућити неупоредиво боље повезивање источних, централних и западних делова земље - изјавио је Александар Антић, в.д. директора "Коридора Србије". - То ће у перспективи донети још динамичнији развој локалних економија, смањење незапослености и још бољи амбијент за долазак инвестиција. Сама градња ове саобраћајнице, несумњиво ће отворити могућности за ангажовање локалних предузећа и радне снаге.

Фото: Архива

 

Антић је напоменуо да отварање поступка јавне набавке за израду пројекта ауто-пута "Вожд Карађорђе" долази у моменту када се у Србији интензивно ради на градњи ауто-пута на Коридору 11, затим на Моравском и Фрушкогорском коридору, путу Рума-Шабац-Лозница и Кузмин- Сремска Рача.


- Сви ови пројекти који су у току, али и они који су у завршној фази припреме чине Србију огромним градилиштем и испуњавају циљеве из стратегије "Србија 2025" - истакао је Антић. - Овај програм, уз иницијативу и лични ангажман председника Републике Александра Вучића има за циљ да потпуно измени лице Србије, између осталог и кроз нову, модерну и разгранату мрежу путне инфраструктуре, чији ће ауто-пут "Вожд Карађорђе" бити важан и незаобилазан део.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)