ЗВАНИЧНО: Ово су правила игре „Узми рачун и победи“, прво извлачење 21. новембра

Novosti online

27. 10. 2020. у 11:31

ЗВАНИЧНО: Ово су правила игре „Узми рачун и победи“, прво извлачење 21. новембра

Фото: Принтскрин

МИНИСТАР финансија Синиша Мали изјавио је данас да су грађани Србије до сада послали 140.000 коверата за наградну игру “Узми рачун и победи 2020” и најавио да ће прво извлачење бити 21. новембра.

На конференцији за медији поводом представљања правила игре, Мали је истакао да је задовољан одзивом грађана и додао да су грађани на основу коверата које су послали заправо послали милион и по рачуна.

Подсетио је да је у једној коверти потребно спаковати 10 фискалних рачуна или слипова, чија појединачна вредност није мања од 100 динара.

Мали је навео да ће прво извлачење бити 21. новембра и додао да ће бити неколико кругова извлачења.

Навео је да су награде 12 станова у Београду, 60 аутомобила, док ће девет локалних самоуправа, чији грађани пошаљу највише коверата по глави становника, поделити 180.000 евра.

Министар је позвао грађане да учествују у наградној игри и нагласио да је циљ наградне игре да се подигне свест грађана о узимању фискалног рачуна приликом сваке куповине.

Додао је да се на тај начин јача финансијска позиција државе и да се од тог новца граде болнице, вртићи, школе, путеви, али и да се користи у борби против вируса корона.

Изразио је наду да ће узимање рачуна постати навика и континуирана активност и након наградне игре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)