КАПАЦИТЕТИ РАДЕ 24 САТА Из ЕПС-а поручују да је систем стабилан

Е.Б.Т.

21. 10. 2020. у 14:06

КАПАЦИТЕТИ РАДЕ 24 САТА Из ЕПС-а поручују да је систем стабилан

Фото: Архива "Новости"

ЦЕЛОКУПАН систем Електропривреде Србије функционише стабилно и поуздано снабдева струјом грађане и привреду уз примену свих мера у борби против корона вируса.

Производни капацитети раде 24 часа, уз све мере заштите и предострожности. Ово су казали данас у ЕПС-у истичући да су у свим њиховим затвореним просторима обавезне маске и физичка дистанца.

-Није стала производња откривке и угља, стабилан је рад у термо и хидроелектранама, дистрибутивни систем је спреман, а оно што је веома важно, мере заштите спроводе се стриктно - наводе из Електропривреде Србије. - Рад ЕПС-а је организован тако да се производни процеси одвијају неометано.

Додају да ни инвестициони пројекти нису стали, упркос епидемији.

- Највећи еколошки пројекат у Србији на изградњи система за одсумпоравање димних гасова у Термоелектрани "Никола Тесла А" у Обреновцу добро напредује и омогућиће да се емисије сумпор-диоксида смање 10 пута - истичу из овог јавног предузећа. - Овај пројекат допринеће бољим условима заштите животне средине, као и продужетку рада највеће ЕПС-ове термоелектране ТЕНТ А.

Систем ЕПС-а је, како истичу, беспрекорно функционисао током ванредног стања, а тако је и сада и нема опуштања. Запослени су обавештени о мерама које треба да предузму како би се заштитили, о томе где и коме могу да се обрате ако примете симптоме.

-Људски животи су највреднији, јер људи чине овај енергетски систем највећим у Србији - поручују из ЕПС-а. - Обезбеђена су заштитна средства и строго се придржавамо мера којима се штити здравље радника.

Према њиховим речима енергетски систем ради поуздано све време захваљујући додатним напорима запослених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)