ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ О ПРИОРИТЕТИМА: Кључна ефикасна реализација пројеката, посебно изградња брзе пруге Београд-Будимпешта

Е. Б. Т.

19. 10. 2020. у 13:12

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ О ПРИОРИТЕТИМА: Кључна ефикасна реализација пројеката, посебно изградња брзе пруге Београд-Будимпешта

Танјуг

ПОСЕБНО је важно да се радови на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта одвијају по плану, а први возови на деоницама од престонице до Новог Сада биће у саобраћају на јесен 2021. године.

Ово је данас истакла министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у разговору в. д. генералног директора "Инфраструктуре железнице Србије" Небојшом Шурланом и пословодством ове компаније.

- Веома је значајно да компанија послује ефикасно, јер од тога зависи и успешност у реализацији пројеката, како текућих, тако и нових, који ће се реализовати у наредном периоду - нагласила је Михајловићева, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Шурлан је известио потпредседницу Владе и њен тим о динамици реализације на свим актуелним пројектима, стању у железничком саобраћају, као и планираним активностима на подизању нивоа безбедности саобраћаја и новим улагањима у уређењу путних прелаза.

"Инфраструктура железнице Србије" реализује највеће и највредније пројекте на железници, од изградње прве брзе пруге у овом делу Европе, преко реконструкције деоница на железничком Коридору 10, до обнове регионалних пруга, подсећа се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)