ЗА БОЉУ РЕГИОНАЛНУ САРАДЊУ: Министар Мали на радној вечери у Новом Саду (ФОТО)

Novosti online

28. 09. 2021. у 22:30

МИНИСТАР финансија Синиша Мали данас је у Новом Саду учествовавао на конференцији “Западни Балкан, један регион, једно тржиште - корак према заједничком тржишту ЕУ”.

ЗА БОЉУ РЕГИОНАЛНУ САРАДЊУ: Министар Мали на радној вечери у Новом Саду (ФОТО)

Фото: Танјуг

После конференције он је на радној вечери разговарао са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и министром за економски развој у Влади Црне Горе Јаковом Милатовићем.

Тим поводом огласи се и на Инстаграму.

- Република Србија је искрено посвећена унапређењу регионалне сарадње, која доприноси процесу помирења и подстиче укупан развој региона и јачање наших економија, а самим тим и бољи живот за све грађане.

Смисао иницијативе „Отворени Балкан“ је продубљивање регионалног тржишта на Западном Балкану, као и спровођење бројних мера које ће донети брзе, конкретне и јасне резултате, који ће бити видљиви грађанима и привреди. То ће довести до већег протока робе и људи, смањити трошкове пословања и подићи конкурентност фирми, а све то ће допринети бржем и одрживом развоју наших економија. Радна вечера у оквиру конференције „Западни Балкан, један регион, једно тржиште – корак према заједничком тржишту ЕУ“ – поручио је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)